Eksperter: Løkkes Facebook-tale vil dele brugerne

Det er svært at ændre tonen på Facebook, men opfordring fra statsminister kan få effekt, mener eksperter.

Dagen efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt sin traditionelle nytårstale i tv, lagde han en alternativ version op på sin Facebook-side. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Lørdag oplister Lars Løkke Rasmussen flere af de nedsættende bemærkninger, han har fået på Facebook i en alternativ nytårstale. Her kommer han samtidig med en opfordring om at forbedre tonen.

Den opfordring kan på sigt få effekt, selv om den i første omgang vil splitte brugerne af det største sociale medie, vurderer to eksperter.

Løkkes opfordring er dog ikke nok, mener studielektor i kommunikation, journalistik og medier på Roskilde Universitet, Mads Kæmsgaard Eberholst:

- Jeg tror ikke, at politikerne kan opdrage folk med en løftet pegefinger. Det vil få en kraftigere effekt, hvis andre bakker ham op, og brugerne selv går i rette med hinanden og siger, at statsministeren har ret.

Også Benjamin Rud Elberth, der er digital chef i rådgivningsvirksomheden Geelmuyden Kiese, peger på, at statsministerens opfordring i første omgang vil dele brugerne. Til TV2 News siger han:

- En lang række danskere vil mene, at det er godt, at han sætter fokus på tonen. Og så vil der være andre, som mener, at det er et udtryk for censur, og for at Løkke ikke kan tåle kritik, siger Benjamin Rud Elberth.

Han mener, at opfordringen vil få øget gennemslagskraft, hvis de politiske partier står sammen om den.

/ritzau/

https://www.facebook.com/larsloekke/videos/10153783065923788/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk