EL er skuffet over droppet betalingsring

Hos Enhedslisten vil man ikke for enhver pris lægge stemmer til regeringens løsning på trængselsproblemet.

Enhedslistens finansordfører Per Clausen er skuffet over, at regeringen dropper betalingsringen.

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, er skuffet over, at regeringen har droppet en betalingsring omkring København.

Partiets finansordfører, Per Clausen, peger over for DR Nyheder på, at betalingsringen var en del af Socialdemokraterne og SF's valggrundlag og en del af regeringsgrundlaget.

- Vi har hele tiden sagt, at vi var indstillet på at sikre, at man kunne får vedtaget betalingsringen og få gjort noget ved trængselsproblemerne og forureningen i hovedstadsområdet, og samtidig få skaffet nogen penge til en billigere og bedre offentlig trafik, siger Per Clausen.

Han kalder det ærgerligt og skuffende, hvis regeringen nu løbet fra sit ønske om at en betalingsring.

EL var ikke informeret

- En milliard kroner til den offentlige trafik er godt, men en trængselsring OG en milliard kroner kunne for alvor gøre noget ved de udfordringer og problemer, vi har i København. Nu bliver der tilsyneladende lagt op til en dårligere løsning, og der er ærgerligt, siger Per Clausen.

Enhedslistens trafikordører, Henning Hyllested, siger til Ritzau, at regeringen ikke på forhånd kan regne med EL's støtte.

Han fortæller, at de i Enhedslisten ikke er blevet informeret om regeringens nye løsning endnu.

- Vi synes, at det er et lidt mærkeligt forløb. For vi går ud fra, at det er Enhedslisten, der skal lægge stemmer til, hvad de måtte finde på at komme med, og det gør vi jo ikke bare sådan lige, siger Henning Hyllested.