EL kalder Løkke i samråd om landbrugspakken

Hvis Løkke har været involveret i at fifle med tal, bør tilliden til ham ryge, mener Enhedslisten.

Enhedslisten vil i et samråd have opl (Foto: © Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skal stå skoleret i sagen om den omstridte landbrugspakke.

Det mener Enhedslisten, der kalder Løkke i samråd på baggrund af en artikel fra Berlingskes torsdagsavis, der beskriver, hvordan regeringstoppen angiveligt pressede embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet til at favorisere landbruget mest muligt.

- Vi vil gerne finde ud af, præcist hvor meget statsministeren har vidst om det miljøregnskab og den omfattende grove vildledning, som Folketinget har været udsat for, siger Enhedslistens ordfører, Maria Reumert Gjerding til DR Nyheder.

Berlingske skriver, at embedsmænd i Miljø- og Fødevare­ministeriet over flere måneder blev indkaldt til en række møder med stats­ministeren og flere af hans topembedsmænd.

Avisen har talt med centrale kilder, der uden at ville stå frem med navn fortæller, at Venstre pressede embedsmændene for at slække på pakkens miljøvenlige tiltag.

- På flere møder udsatte Venstre-folkene embedsmændene for vedvarende skeptiske spørgsmål om, hvorfor man ikke bare kunne gennemføre 16-punktsplanen uden at kompensere med andre miljøvenlige indsatser, lyder det fra en anonym kilde til avisen.

Maria Reumert Gjerding mener, at det bør få "fatale følger" for Lars Løkke Rasmussen, hvis det viser sig at være sandt, at statsministeren og resten af regeringstoppen har været dybt involveret i sagen om landbrugspakken.

- Hvis det viser sig, at denne vildledning kommer fra partitoppen og Lars Løkke Rasmussen, har vi svært ved at se, at man stadig kan have tillid til statsministeren.

Sagen om landbrugspakken endte med at koste Eva Kjer Hansen jobbet som miljø- og fødevareminister.

/ritzau/DR Nyheder