EL melder Lars Løkke til Arbejdstilsynet

Lars Løkke Rasmussen har røget på sit eget kontor under møder, selv om hans egen rygelov forbyder det. Det får Enhedslisten til at melde ham til Arbejdstilsynet.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen brød sin egen rygelov, og nu har Enhedslisten meldt ham til Arbejdstilsynet. (Foto: Christian Als © Scanpix)

Enhedslistens Per Clausen har meldt Finansministeriets rygepolitik til Arbejdstilsynet.

Det sker, efter det er kommet frem, at finansminister Lars Løkke Rasmussen har røget på sit kontor under møder.

Som sundhedsminister stod Lars Løkke Rasmussen selv fadder til rygeloven.

Skærpende omstændighed

Per Clausen mener ikke, at Lars Løkke Rasmussen har lov til at ryge under møder på kontoret, selv om rygeloven giver mulighed for at tillade rygning på enkeltmandskontorer. De regler gælder nemlig ikke, hvis andre end kontorets ejermand kommer der i arbejdstiden.

- Jeg synes, det er en skærpende omstændighed, hvis dette sker på ministerens kontor, da man næppe kan forestille sig, at det er frivilligt for medarbejderne i ministeriet om de vil deltage i de møder, ministeren indkalder til, siger Per Clausen i en pressemeddelelse.

Ingen ændringer i rygepolitikken

Både i Sundhedsministeriet og Statsministeriet har man varslet ændringer af rygepolitikken, men Lars Løkke Rasmussen kan ikke forestille sig, at det samme sker i hans ministerium.

Da rygeloven sidste år blev debatteret i Folketinget, sagde Lars Løkke Rasmussen:

- Kun de folketingsmedlemmer, som burer sig inde på kontoret, kan ryge der. De kan aldrig holde møder på kontoret, de skal altid selv hente kaffe og selv gå hen til sekretæren i stedet for at kalde sekretæren hen til sig.

- Meget tyder på, at Lars Løkke mener, dette kun gælder for folketingsmedlemmer og almindelige borgere - for ministre i al mindelighed og Lars Løkke i særdeleshed gælder der andre regler. Jeg har derfor bedt Lars Løkke om at svare på, om han mener disse regler også bør gælde i Finansministeriet, siger Per Clausen.

FacebookTwitter