EL siger ja til at spare på universiteter

Enhedslisten stemmer for finansloven, som skærer 3000 kroner pr. studerende næste år på universiteterne.

Enhedslistens Pernille Skipper forstår godt, at rektorer og studerende er skuffede over besparelser på universiteterne.

Enhedslisten afviser, at partiet bryder sit traditionelle princip om at afvise enhver forringelse, når partiet stemmer for finansloven, selv om universiteterne næste år får skåret 3000 kroner pr. helårsstuderende.

Det siger Pernille Skipper, som er Enhedslistens ordfører for universiteter og forskning.

- Vi har tænkt os at stemme for finansloven, fordi disse forringelser, som vi fuldt ud anerkender, er vedtaget tidligere af VK-regeringen. Det er ikke nye forringelser, siger hun.

Løftebrud

Rektor Jens Oddershede fra Odense Universitet er formand for Rektorkollegiet. Han beskylder S-R-SF-regeringen for løftebrud, fordi den ikke har droppet VK-regeringens besparelser på taxameterordningen.

- De sagde, at de ville rulle besparelserne tilbage, og det er ikke sket, siger Jens Oddershede til metroexpress.

Han advarer om, at universiteterne i 2013 presses endnu mere økonomisk.

- Den store lakmusprøve bliver næste år. Vi er bekymrede for situationen. Det er dér, den store skrænt er. Hvis der bliver høvlet mere væk, så vil der blive mindre undervisning i 2013 end i 2012. Det er klart, at det er konsekvensen, siger han.

Forstår skuffelse

Enhedslisten forsøgte forgæves at få regeringen til at fjerne VK-regeringens forringelser af taxameteret i finansloven. Pernille Skipper forstår, hvorfor de studerende og rektorerne er skuffede.

- Det er klart, at det kommer til at mærkes på universiteterne næste år. Det er der ingen grund til ikke at anerkende. Så det er klart, at vi i finansloven har kæmpet for at få lukket alle hullerne. Det lykkedes at lukke nogle, siger Pernille Skipper.

/ritzau/