EL truer Corydon med næse eller mistillidsvotum

EL vil have fuldt lys på salget af Dong-aktier og presser Corydon.

Enhedslisten truer finansminister Bjarne Corydon med en næse og i yderste fald et mistillidsvotum i Dong-sagen. (Foto: Erik Refner © Scanpix)

Salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs får nu Enhedslisten til at true finansminister Bjarne Corydon (S) med at trække ministertaburetten væk under ham.

Folketingets Præsidium har kritiseret Bjarne Corydon for ikke at give Folketingets Finansudvalg indsigt i konkurrerende bud på Dong-aktierne.

Der skal afholdes et samråd om sagen 2. juni, men allerede nu er finansordfører Frank Aaen (Ø) klar med et bud på konsekvenserne, hvis ministeren ikke kommer kritikerne i møde.

- Der kan set fra vores synspunkt blive tale om at udtale kritik – altså en næse. Men vi udelukker ikke på forhånd, at der i yderste fald vil kunne blive tale om et mistillidsvotum, siger han til avisen.

V, LA og DF bakker op

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl glæder sig over meldingen fra Enhedslisten.

Og finansordfører for Venstre Peter Christensen og politisk ordfører for Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll oplyser begge til Politiken, at de vil bakke op om et eventuelt mistillidsvotum.

De Konservatives finansordfører, Mike Legarth, vil ikke forholde sig til Enhedslistens "drillerier".

Bjarne Corydon skriver i en mail til Politiken, at han er enig i, at Finansministeriet generelt ikke kan afvise at give Folketinget indsigt i fortrolige oplysninger, men at der i den konkrete sag er "særlige og tungtvejende omstændigheder, der nødvendiggør en sådan fortrolighed".

- Det vil simpelthen være at bryde med den fortrolighed, vi har med de parter, der er involveret i processen, og det vil i sidste ende ramme os økonomisk og gøre det dyrere for skatteborgerne i en lignende situation ude i fremtiden, skriver Bjarne Corydon ifølge Politiken.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter