EL vil beholde klippekortene

Partiet vil tvinge minister til at beholde klippekort på grund af Rejsekort-problemer.

Salget af klippekortene i Hovedstadsområdet skal efter planen stoppe 1. juli. Men nu vil Enhedslisten tvinge transportminister Henrik Dam Kristensen til at forlænge kortenes levetid. (Foto: Anni Ernst © DR København)

1. juli skal rejsende i Hovedstadsområdet efter planen ikke længere kunne købe nye klippekort.

Men nu vil Enhedslisten tvinge transportminister Henrik Dam Kristensen til at forlænge klippekortenes levetid. Årsagen er problemer med det elektroniske Rejsekort, som skal erstatte de gamle pap-kort.

- Jeg frygter, at de rejsende vender ryggen til den kollektive trafik, hvis de står med et kort, som de ikke er trygge ved, siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til DR Nyheder. Han modtager mange mails fra vælgere, som skriver, at de på grund af manglende tillid til Rejsekortet er i gang med at hamstre klippekort.

Dråben er computerproblemer

Enhedslisten vil på næste møde i folketingets transportudvalg på torsdag stille forslag om en beretning, der skal tvinge transportminister Henrik Dam Kristensen til at stoppe udfasningen af klippekortene, indtil Rejsekort A/S kan garantere, at rejsekortet fungerer efter hensigten. Den håber partiet at kunne samle flertal for.

Dråben, der har fået bægeret til at flyde over, er et nedbrud i en computer i godt og vel en måned, som har gjort det umuligt for de rejsende at se deres saldohistorik. En stor dråbe, mener Henning Hyllested:

- Det er folks eneste mulighed for at se, at de har betalt den rigtige pris, siger han.

Rejsekort A/S har lovet, at de aktuelle computerproblemer er slut den 24. juni, men det løfte er Henning Hyllested ikke tryg ved.