Elbæk: Riskær-eksklusion er foregået helt efter bogen

- Jeg oplever eksklusionen som fuldstændig efter bogen, siger Uffe Elbæk, der bakker op om beslutningen.

Eksklusionen af Klaus Riskær var svær, men rigtig, mener Alternativets formand, Uffe Elbæk. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Det blev kun til én uge i det nye politiske parti, Alternativet, for Klaus Riskær. Den bedrageridømte finansmand blev fredag ekskluderet som medlem af partiet, efter hans udtalelser gik imod partiets værdigrundlag.

Det fortæller Alternativets formand, Uffe Elbæk, til Ritzau.

- Det han har sagt, det han har gjort, måden han har udtalt sig til medierne, ligger til grund for beslutningen, hvor vi føler, han har ageret fuldstændig i modstrid med partiets grundlag, siger han.

Uregerlig venstrefløj

I den seneste uge har der været flere udtalelser i medierne fra Klaus Riskær, som, ifølge Uffe Elbæk, strider imod partiets værdier og har været medvirkende til eksklusionen.

Den 9. marts udtalte Klaus Riskær for eksempel til BT:

- Det kan blive et problem, hvis man efterlader det indtryk ude i befolkningen, at Alternativet er en del af en uregerlig venstrefløj. Man kan ikke vinde valg på peace and love og sunde fødevarer. Programmet kræver en opstramning, sagde han dengang.

Uffe Elbæk oplyser til Ritzau, at eksklusionen sker på baggrund af indberetninger fra lokale kredsbestyrelser, der har modtaget bekymrede henvendelser fra menige medlemmer.

Svær beslutning

Efterfølgende har kredsbestyrelsen lavet en indstilling til hovedbestyrelsen, som på baggrund af de fremlagte argumenter har valgt at ekskludere Riskær. Og den beslutning er Uffe Elbæk helt enig i.

- Det har været en svær beslutning, men jeg synes, det er den helt rigtige beslutning, der er truffet, og jeg bakker fuldstændig op om hovedbestyrelsens beslutning, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk oplyser videre, at Klaus Riskær har fået tilbud om at fortsætte som medlem, selvom han har fået at vide, at han ikke kan stille op til tillidsposter i partiet.

Ifølge formanden har Klaus Riskær indtil videre ikke ønsket det.

/ritzau/