Elever erobrede Folketinget for en dag: 'Der er for meget fis omkring politikerne'

179 skoleelever var inviteret ind på Christiansborg for at deltage i Ungdomsparlamentet.

Se en reportage fra en dag med Ungdomsparlamentet, hvor unge skoleelever oplevede livet som politiker.

Der skal tages bedre hånd om den enkelte flygtning, og lektiecafeerne i folkeskolen skal være frivillige.

Sådan lød to af de lovforslag, der i dag blev behandlet i folketingssalen. Ikke af 179 folkevalgte politikere, men i stedet af unge elever fra 8. og 9. klasse.

De var alle udvalgt på baggrund af de lovforslag, som de har arbejdet på i skolen og sendt ind til Folketinget. I alt er der blevet indsendt mere end 750 forskellige forslag.

14-årige Maya Lundorf fra Hadsten Skole var blandt de udvalgte, der fik lov at sætte dagsorden på Christiansborg med et forslag om at droppe de obligatoriske lektiecafeer:

- Vi synes ikke, at det gavner nogen parter, når det er obligatorisk. Dem, der ikke har lektier, sidder nemt og kommer til at forstyrre og dem, der har lektier, kan så ikke koncentrere sig, sagde hun.

Også 15-årige Christian Hoffmann fra Gjellerupskolen ved Herning var med til at præge debatten i folketingssalen med et forslag om at tage bedre hånd om flygtninge:

- Først havde vi en masse udvalgsarbejde med andre elever, der havde om samme emne. Det har vi så arbejdet videre med. Ud fra det har vi udformet nogle spørgsmål, som vi har stillet kulturministeren:

- Det handlede om, hvordan hun ville løse problemerne med parallelsamfund i Danmark, sagde Christian Hoffmann.

Se et klip, hvor blandt andet forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) svarer på spørgsmål fra de unge politikere, der var med til Ungdomsparlamentet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk