Ellemann beklager, at et notat om sprøjteforbud blev tilbageholdt

Efter flere fund af pesticidrester i drikkevand er miljøministeren i samråd. Blandt andet om et skjult notat.

Miljøministeren beklager, at et vigtigt notat ikke blev udleveret af ministeriet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Da regeringen sidste år sammen med DF, S, SF og De Radikale blev enige om regler for brug af pesticider i Danmark, skete det ikke på et fuldt oplyst grundlag.

Et notat om sprøjteforbud ved drikkevandsboringer blev nemlig ikke udleveret af daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Og det beklager hans efterfølger Jakob Ellemann-Jensen (V) nu under et samråd.

- Det lader til at have været et ærgerligt forløb, hvor tilliden har lidt et knæk. Jeg forventer selvfølgelig af mit ministerium, at det leverer den relevante faglige information om et emne, når vi skal forhandle, siger Ellemann-Jensen.

Det var Radio24syv, der i sommer afslørede, at et notat fra Miljøstyrelsen oplyste, at et sprøjteforbud ved vandboringer vil give den bedste mulighed for at beskytte grundvandet.

Flere partier ønsker et sprøjteforbud, efter at der den seneste tid er fundet flere rester af ukrudtsmidler i grundvand.

Ellemann-Jensen siger, at det ikke er hans indtryk, at der har fundet en vildledning sted. Han var ikke selv med ved forhandlingerne, da han på det tidspunkt var Venstres politiske ordfører.

/ritzau/