Ellemann bliver forsvarsminister og Løkke bliver udenrigsminister: Se hele listen her

Den nye regerings ministre er blevet offentliggjort.

De tre partiledere i den nye regering præsenterede regeringens politik i går. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Mette Frederiksen har nu løftet sløret for, hvem der bliver ministre i den kommende regering.

Ministerlisten viser, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, bliver vicestatsminister og forsvarsminister, og at Moderaternes Lars Løkke Rasmussen bliver udenrigsminister.

- Her er det hold, som tager ansvaret på vores fælles skuldre, og vi glæder os til at tjene jer danskere og dette fantastiske og vidunderlige land, siger statsminister Mette Frederiksen foran Amalienborg, hvor den nye regering er blevet præsenteret for dronningen.

De to andre partiledere, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen, glæder sig begge over deres nye titler.

- Vi har lagt en kabale, som gør, at den her regering bliver stærkest mulig, siger Lars Løkke Rasmussen om de nye ministerposter.

Og Jakob Ellemann-Jensen glæder sig til sin nye post.

- Vi står overfor et vigtigt forsvarsforlig. Vi står foran at skulle investere yderligere 18 milliarder årligt i vores forsvar. Der er krig på kontinentet, og forsvaret af Danmark er vigtigere, end det har været i mange år, siger han.

Han er også glad for de ministre, Venstre har fået med i regeringen.

- Det har været vigtigt at sætte det stærkeste hold. Og det er svært, når man har mange gode spillere. Jeg er sikker på, at dem jeg har udvalgt er et stærkt hold.

Udover statsminister Mette Frederiksen er det kun finansminister Nicolai Wammen (S), udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) og skatteminister Jeppe Bruus (S), der fortsætter på samme ministerpost som i den tidligere regering.

To udefra

Med det nye ministerhold bliver to ministre hentet ind udefra. Hverken Christina Egelund, der skal være uddannelses- og forskningsminister, eller Lars Aagaard, der skal være klima-, energi- og forsyningsminister, sidder lige nu i Folketinget.

Christina Egelund har tidligere siddet i Folketinget for Liberal Alliance, mens Lars Aagaard er tidligere direktør for Dansk Energi.

Begge er hevet ind udefra af Moderaterne. Lars Løkke Rasmussen varslede da også i går, at Moderaterne ville hive ministre ind udefra.

Den nye regering betyder også et farvel til ni af de socialdemokrater, der tidligere sad i regeringen. Det er Jeppe Kofod, Astrid Krag, Rasmus Prehn, Trine Bramsen, Flemming Møller Mortensen, Jesper Petersen, Christian Rahbjerg Madsen, Simon Kollerup og Lea Wermelin.

Ministerposterne er fordelt sådan, at Socialdemokratiet har 11 ministerposter, Venstre har 7, og så har Moderaterne 5 - hvis altså de to ministre udefra er medlem af Moderaterne.

Regeringen kommer til at bestå af 8 kvinder og 15 mænd.

Der er også oprettet en portion nye ministerposter, der ikke var der i den tidligere regering. Den tidligere regering havde eksempelvis ikke et selvstændigt økonomiministerie, som Troels Lund Poulsen nu skal have.

Dan Jørgensens titel som minister for global klimapolitik er også ny, ligesom det er nyt med en digitaliseringsminister, som Marie Bjerre skal have sammen med ligestillingsministerposten.