Ellemann-Jensen om blå blok: Venstre var limen. Alle andre var kogende vand.

Det vakte stor opsigt, da Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, for nylig lagde afstand til blå blok med ordene: "Vi skal ikke hjem, vi skal videre." I et interview med Deadline peger Ellemann-Jensen nu på, at hans forgæves forsøg på at holde sammen på blå blok er en vigtig årsag til det store dyk, Venstre har oplevet i meningsmålingerne i hans fire år som formand.

- I de første tre år af min formandsperiode er vores profil blevet udvasket, fordi jeg har brugt for mange kræfter på at samle et borgerligt projekt, der ikke ønskede at blive samlet. Det var en fejl. Det skulle jeg have gjort anderledes, siger Ellemann-Jensen og uddyber:

- Vi var limen, der bandt det sammen. Alle andre var det kogende vand, der blev hældt udover den lim.

Ifølge Ellemann-Jensen skal Venstre derfor fremover stå i egen ret i stedet for at forsøge at genoplive det gamle samarbejde med partierne i blå blok.

- Jeg har tænkt mig at tegne det liberale projekt fremadrettet. Ikke et borgerligt projekt, men et liberalt. Venstre er 'Danmarks Liberale Parti'. Vi er ikke et borgerligt-liberalt parti. Vi er et liberalt-borgerligt parti, og der er en forskel, siger Venstres formand.

Han understreger, at Venstre rigtigt nok har arbejdet bedst sammen med konservative kræfter i dansk politk i mange år, men at dette ikke længere er tilfældet:

- Hvis man ønsker at vende tilbage til en nationalkonservativ kerne, hvor man grundlæggende længes efter i går i stedet for at glæde sig til i morgen, så er det vanskeligt for venstre. Venstre er et grundlæggende optimistisk og fremadskuende parti, der vil fremskridet, lyder det fra Ellemann-Jensen

Se hele interviewet med Jakob Ellemann-Jensen på DRTV:

Deadline: Hvad nu, Ellemann?