Ellen Trane Nørby: Vil holde Ellemann og Støjberg fast på deres løfter

Ellen Trane Nørby afviser, at hun har været en fløjkriger.

Ellen Trane Nørby var fattet, da hun i eftermiddag måtte konstatere, at hun havde lidt et stort nederlag til Inger Støjberg i kampen om at blive ny næstformand for Venstre.

Støjberg fik 577 stemmer, mens 206 af de delegerede på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning foretrak Ellen Trane Nørby som ny næstformand.

I de seneste uger har Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby rejst rundt i Danmark for at tale med baglandet. Og fordelen ved den turne opvejer skuffelsen over nederlaget for Ellen Trane Nørby.

- Jeg tror, det var godt for vores parti, at vi har brugt de sidste par uger på at diskutere politik og vores organisatoriske udvikling. Det er sundt, vi kom gennem den snak og samtale med hinanden i stedet for, at det bare var en klappeforsamling.

- De to, vi har nu har valgt, har givet en masse tilsagn til vores medlemmer og organisationsfolk de seneste to uger. Det er der mange, der kommer til at holde dem oppe på.

Det blev en ret stor sejr til Inger Støjberg. Er du overrasket over det?

- Folk har stemt det, de ville. Og sådan er det. Inger er valgt, og når man stiller op, skal man også kunne tåle at tabe. Men selvfølgelig ville jeg gerne have været næstformand, ellers var jeg ikke stillet op.

Hvad skal der ske nu?

- Vi skal ikke bare stå sammen, der skal også på nogle områder være en ny kultur. En kultur, hvor vi er bedre til at inddrage medlemmerne, men også en kultur, hvor man ikke deler rovet på forhånd, og det bare handler om magtpolitik. For så kommer vi ikke videre.

- Jeg har en klar forventing om, at den nye formand og den nye næstformand vil leve op til de tilsagn, de har givet til baglandet, siger Ellen Trane Nørby.

'Jeg er ikke fløjkriger'

På det ekstraordinære landsmøde lød det gang på gang fra talerstolen, at det nu skal være slut med fløjkrig, og Venstre skal stå sammen. Men selv om Ellen Trane Nørby bliver set som en del af den gamle Kristian Jensen-fløj, afviser hun selv blankt at have været en fløjkriger.

Du brugte en stor del af din tale på, at det skal være slut med fløjkrig. Hvordan vil I sikre jer, at det rent faktisk slutter?

- Det, tror jeg, giver sig selv. Jeg oplever egentlig, at fløjene mere har eksisteret i jeres billede, end at de reelt set har eksisteret. Men vi skal sammen fremad.

Nu er det ikke os, der har opfundet fløjkrigene i Venstre. De har eksisteret i mange år, og du har også selv været en del af hele den her splittelse. Er det noget, man kommer sig over på et enkelt ekstraordinært landsmøde?

- Jeg tror alle er enige om, at vi skal fremad sammen, og din påstand om, at jeg har været en fløjkriger er simpelthen ikke korrekt. Jeg har været politisk ordfører, hvor jeg har forsvaret Lars Løkke tæt og loyalt som både formand og statsminister. Jeg har haft et tæt samarbejde med ham.

- Jeg har også stået på mål for sundhedsreformen, som har været svær i vores bagland. Så jeres fløjdiskussion er karikeret. Jeg oplever et oprigtigt ønske om, at vi skal fremad, siger Ellen Trabe Nørby. sammen.