Ellen Trane Nørbys støtter begynder at melde sig

EU-politikeren Asger Christensen og folketingsmedlem Jan E. Jørgensen støtter Ellen Trane Nørby som næstformand for Venstre.

Ellen Trane Nørby melder sig nu som modkandidat til Inger Støjberg i kampen om at blive næstformand i Venstre. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De første Venstre-folk, som bakker op om Ellen Trane Nørby som ny næstformand for partiet, begynder nu at melde sig.

Asger Christensen sidder i Europa-Parlamentet for Venstre. Han står bag Ellen Trane Nørby.

- Ellen har en meget stor politisk erfaring. Og med hendes menneskelige baggrund og syn, synes jeg, hun er en oplagt kandidat. Hun vil kunne favne bredt i hele baglandet. Det er dejligt, hun vil stille sig til rådighed til sådan en post, siger Asger Christensen.

Ellen Trane Nørby er den anden kandidat, der melder sig til posten. Dermed skal der være kampvalg, når Venstre 21. september holder ekstraordinært landsmøde i Herning.

Inger Støjberg meldte sig i sidste uge som den første kandidat.

Anstrengt forhold til Støjberg

Folketingsmedlem Jan E. Jørgensen foretrækker også Ellen Trane Nørby frem for Inger Støjberg.

- Det er ikke for på nogen måde at nedgøre Ingers kvaliteter. Hun har været en dygtig ordfører og minister, men jeg mener, at Ellen er en bredere facetteret politiker og ligger tættere på den politiske linje, som Jakob Ellemann-Jensen (V) og jeg selv står for, siger han til Berlingske.

Byrådsmedlem Philip Tietje fra Aabenraa Kommune melder også klart ud. For ham vil Ellen Trane Nørby være den rigtige næstformand for Venstre.

- Jeg kender Ellen som en dygtig og saglig politiker, som arbejder for at samlet partiet. Hun har mange års erfaring i toppolitik, og jeg tror på, hun er den helt rigtige til posten som næstformand.

Hvorfor er hun en bedre kandidat end Inger Støjberg?

- Jeg har haft et lidt anstrengt forhold til den retorik, som Inger Støjberg har haft på udlændingeområdet. Det tror jeg, vi er en del Venstre-folk, der har haft. Så kombinationen af Støjberg og Jakob Ellemann kan gå hen og give splittelse i stedet for en samling. Så jeg tror, Ellen er bedre til at udfylde pladsen som næstformand, siger Philip Tietje.