Embedsmænd skulle tage stilling til 84 bryllupsspørgsmål

Borgmester i København Anna Mee Allerslev fik embedsmænd til at arrangere sit bryllup så billigt som muligt.

Københavns Kommunes beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, sendte ifølge en aktindsigt 85 spørgsmål til embedsmænd før sit bryllup i august. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Embedsmænd i Københavns Kommune måtte mellem april og august 2017 tage stilling til 84 spørgsmål sendt på mail fra beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) i forbindelse med hendes bryllupsreception i rådhushallen.

Det fremgår af en aktindsigt, som BT har fået i Anna Mee Allerslevs mailkorrespondance om sagen.

Den afslører, at embedsmændene - ud over at skulle tage stilling til lavpraktiske ting som kagegafler, vaser, servietter, skåle, buffetfade, bordplan - også blev pålagt at skræddersy arrangementet, så borgmesteren kunne slippe så billigt som muligt.

Budgettet blev derfor nedjusteret med 11.995 kroner kort før selve brylluppet.

Embedsværket skal ikke bruges på at planlægge en borgmesters private bryllup, siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet.

- Det er kritisabelt, at man som borgmester bruger embedsapparatet til en lang række detaljer, som den, der holder brylluppet, normalt selv skal sørge for eller betale sig fra. Det er jo et privat anliggende, siger han til avisen.

Lektor i forvaltning ved Aalborg Universitet Sten Bønsing mener, at borgmesteren har fået særbehandling.

Anna Mee Allerslev har i dag oplyst, at hun betaler 65.000 kroner for at leje rådhushallen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk