Engell: Klogt at Thorning afviser homorygter

Det er klogt, at Helle Thorning-Schmidt på forhånd afviser homo-rygter om hendes mand, siger Hans Engell.

Det er klogt, at Helle Thorning-Schmidt på forhånd afviser homo-rygter om hendes mand, siger Hans Engell.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afmonterer en potentiel møgsag, når hun nu helt opsigtvækkende selv går ud og afviser rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, skulle være bøsse.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, der kalder det en rigtig beslutning.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en svær beslutning, men det er en klog og en modig beslutning, som Helle Thorning-Schmidt og hendes familie har truffet, siger Hans Engell.

Rygterne indgår som et notat i Skattekommissionens arbejde og var derfor kommet frem under alle omstændigheder, vurderer Engell. Kommissionen skal blandt andet finde ud af, hvordan statsministerens private skattepapirer blev lækket.

Historisk at komme rygterne i forkøbet

Det er en historisk og meget opsigtvækkende sag og ved at komme rygterne i forkøbet, slipper statsministeren for at kommentere det igen, mener politisk kommentator Rasmus Jønsson, der er ekstern lektor i politisk kommunikation ved Roskilde Universitet

- Det er en god idé at komme det i forkøbet. Det er en måde at tage styring i sagen, og det gør hun meget præcist ved selv at bringe det på banen. Det er forståeligt, at hun ikke vil udtale sig, når sagen først kører, siger han.

Hans Engell mener også, at hun ved selv at bringe emnet op får lagt en pinlig sag død, da hun på forhånd har sagt, at hun ikke vil udtale sig om Skattesagskommisionens arbejde, mens sagen kører.

- Det havde været pinligt og kunne skabe store problemer, hvis det var kommet frem, når hun under sagen ikke udtaler sig til trods for de mediebombardementer, der ville følge med i sådan en afsløring, siger Hans Engell.

Sætter nye standarder

Statsministeren siger selv, at det ikke er hendes intention at give offentligheden så stort et indblik i hendes privatliv, men at hun er nødt til det, da det kommer til at være en del af kommissionens arbejde.

Hun håber dog på, at hun ikke er med til at sætte nye standarder for, hvad offentligheden skal vide om toppolitikeres privatliv.

Men det er hun, mener Hans Engell.

- Denne sag flytter grænser. Thorning-Schmidt siger selv, at det ikke er for at sætte nye standarter, men det gør det. Hun har været nødt til det, og derfor er det klogt og modigt, selvom det sætter nye standarder, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter