Enhedslisten bakker op om Europol-aftale

Søren Søndergaard påpeger dog, at der er skønhedsfejl i aftaleskitsen.

Søren Søndergaard uddeler ros til regeringen for at få forhandlet en solid aftale i hus.

Fredag aften afholdt Enhedslisten gruppemøde, hvor partiet diskuterede den skitse til en Europol-aftale, som EU-kommissionen har tilbudt Danmark.

Her besluttede partiet at bakke op om aftalen.

- Vi har enstemmigt besluttet at give regeringen mandat til at forhandle en operationel aftale med Europol, så den nødvendige kamp mod international kriminalitet kan fortsætte, samtidig med at Danmark kan bevarer sin selvbestemmelsesret, siger Søren Søndergaard til DR Nyheder.

Enhedslistens EU-ordfører påpeger dog, at der er skønhedsfejl i aftalen - blandt andet at EU-Kommissionen har insisteret på at fremtidige, direkte søgninger i Europols register, EIS, ikke er en mulighed for en bred kreds af folk i Danmark.

- Det er et lidt et uforståeligt krav fra Kommissionen, som er rent politisk betinget, siger han.

Men på den korte bane betyder det ikke noget for dansk politis arbejde.

- Det betyder bare, at betjent 'Peter Hansen' fremover vil være ansat af Europol og søge i stedet for at være ansat af det danske politi. Han laver præcis det samme som i dag, så der er ingen forskel, siger Søren Søndergaard.

Enhedslisten uddeler også roser til regeringen for at få forhandlet en solid aftale hjem.

- I forhold til den aftale, der nu er på bordet, så synes vi, at regeringen har gjort et fint stykke arbejde, og det respekterer vi.