Enhedslisten: Det er langt fra nok, Holst

Forsvarsminister Carl Holst (V) burde også tilbagebetale det eftervederlag, han allerede har modtaget, mener Enhedslistens Pernille Skipper.

Enhedslisten vil hurtigst muligt stille et beslutningsforslag om, at det ikke skal være muligt at modtage eftervederlag, hvis man fratræder som regionsrådsformand og bliver minister. (Foto: DR © DR Nyheder)

Efter længere tids pres har forsvarsminister Carl Holst (V) valgt at give afkald på den del af sit eftervederlag, der endnu ikke er udbetalt. Det betyder, at han beholder cirka 400.000 kroner.

Og det er langt fra godt nok, lyder det fra næstformand i Enhedslistens folketingsgruppe Pernille Skipper.

- Det er da positivt, at han frasiger sig de fremtidige udbetalinger, men han skal da aflevere det tilbage, han allerede har fået. Og hvis han vil være rigtig ordentligt, så lover han at lægge stemme til at ændre reglerne for eftervederlag, siger hun.

Stiller beslutningsforslag om ændring

Enhedslisten vil hurtigst muligt stille et beslutningsforslag om, at det ikke skal være muligt at modtage eftervederlag, hvis man fratræder som regionsrådsformand og bliver minister.

- Sagen stopper ikke her, for vi har stadig et hul i lovgivningen, og vi er først færdige, når Venstre lover at lægge stemmer til det beslutningsforslag, vi vil stille, og som indeholder en ændring af reglerne, siger Pernille Skipper.

Hun er ikke i tvivl om, at forsvarsminister Carl Holst er blevet presset til at give afkald på dele af sit eftervederlag.

- Det er helt tydeligt, at Holst er blevet presset til det, og det er da godt, for det er en rigtig, rigtig dårlig historie, at man er så grådig, at man insisterer på at udnytte et hul i lovgivningen. Han ville jo ikke have fået de her ekstra penge, hvis han var blevet borgmester i stedet for minister, siger Pernille Skipper.

Alternativet støtter regelændring

Alternativet støtter Enhedslistens beslutningsforslag om at ændre reglerne for eftervederlag.

- Det virker som om, der er noget underligt i reglerne om eftervederlag, når man kan få det med sig, når man bliver minister, men ikke borgmester. Eftervederlag skal man modtage, hvis man ikke har en anden post bagefter. Det er klart, at man ikke skal modtage vederlag og eftervederlag på samme tid, siger politisk ordfører Rasmus Nordqvist (Alt).

Han vil ikke kommentere den konkrete sag om Carl Holst.

Formanden for Alternativet, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage ministerpension på cirka 86.000 kroner om året, mens han stadig sidder i Folketinget. Uffe Elbæk er tidligere radikal kulturminister.

Hverken Socialdemokraterne eller SF vil kommentere Carl Holsts beslutning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk