Enhedslisten imod regeringsgrundlaget

Hvis der skulle stemmes om regeringsgrundlaget, ville Enhedslisten stemme imod. Det sagde gruppeformand Per Clausen under åbningsdebatten.

- Enhedslisten har ikke nikket til regeringsgrundlaget, og hvis regeringsgrundlaget kom samlet til afstemning i folketingssalen, så ville vi stemme imod.

Sådan lød det fra Enhedslistens gruppeformand Per Clausen under torsdagens åbningsdebat. En melding, der straks gav oppositionen blod på tanden.

Markant melding

- Det er da en meget markant melding, at Enhedslisten ikke ville stemme for. Det giver da en meget stor mistillid til den nye statsminister allerede her på en af de første arbejdsdage, lyder det fra Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

S: Enhedslisten støtter os

Socialdemokraterne frygter dog ikke, at flertallet er i fare.

- Når jeg har hørt Per Clausen gennem hele dagen i dag, så har han været meget positiv. Enhedslisten har en udstrakt hånd og vil godt være med, både når der skal forhandles finanslov og mange af de andre store ting, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Trækker ikke tæppet væk

Som udgangspunkt skal der ikke stemmes om regeringsgrundlaget, men efter Per Clausens udtalelse overvejer oppositionen at fremlægge et beslutningsforslag, for at tvinge det til afstemning.

Bliver det tilfældet, afviser Per Clausen dog, at Enhedslisten vil trække tæppet væk under den nye regering.

Facebook
Twitter