Enhedslisten kalder justitsministeren i samråd efter trusler mod dansk-tyrker

Folketinget har brug for at blive informeret om, hvor truslerne stammer fra, lyder det fra partiet.

Enhedslisten indkalder nu justitsminister Søren Pape Poulsen i samråd efter alvorlige trusler mod en dansk-tyrker. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Enhedslisten kalder nu justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd om sagen om trusler mod en dansk-tyrkisk oppositionstilhænger.

Ifølge Enhedslistens menneskerettighedsordfører, Nikolaj Villumsen, overfører den danske efterretningstjeneste ikke personer til safe houses uden grund.

- Det gør man, fordi der er en konkret trussel mod de pågældende, og det gør, at det her er en meget alvorlig sag.

- Spørgsmålet er, hvor truslerne kommer fra. Om det er en enkeltperson, eller det er de tyrkiske myndigheder, der er involveret i forsøget på at likvidere politiske modstandere i Danmark, siger Nikolaj Villumsen.

Frygter tyrkisk indblanding

Det er et lukket samråd, som Enhedslisten indkalder til.

Ifølge Nikolaj Villumsen er det vigtigt for Folketinget at finde ud af, om Tyrkiet har en finger med i spillet.

- Vi ser lige nu en voldsom undertrykkelse af oppositionen i Tyrkiet med tusinder af fængslede journalister, parlamentarikere og sågar en af de førende præsidentkandidater sidder fængslet.

- Recep Erdogans (Tyrkiets præsident, red.) undertrykkelse skal ikke have lov at sprede sig til Danmark, og derfor skal vi have denne sag grundigt undersøgt.

Vi ved endnu ikke, hvem der står bag truslen. Hvad frygter du?

- At oppositionstilhængere i Danmark er truet på livet. Her i landet har vi lov til at kritisere dem, vi er uenige med, og det gælder også præsident Erdogan.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk