Enhedslisten: Lærerne betaler prisen for reform

Der stilles krav til lærere og elever - men ikke erhvervslivet, kritiserer Enhedslisten.

Erhvervsskolereformen giver dårligere arbejdsvilkår for lærerne, mener Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund. (© DR)

Enhedslisten er det eneste parti, der ikke vil være med i regeringens erhvervsskolereform.

For det er lærerne på skolerne, der betaler prisen med ringere arbejdsvilkår og mindre vejledning til eleverne, siger Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund, i en pressemeddelelse:

- Vi kan ikke acceptere, at reformen skal finansieres af, at lærerne skal løbe hurtigere, ligesom i folkeskolereformen. Det giver dårligere arbejdsvilkår for lærerne og forringer kvaliteten i udannelserne.

Hvor er kravene til erhvervslivet?

Enhedslisten har ellers været med i de seneste to aftaler om erhvervsuddannelserne, men har nu forladt regeringens tredje aftale efter flere måneders forhandlinger. Men selvom reformen skal løfte kvaliteten af erhvervsuddannelserne - og indeholder gode elementer - er aftalen usoildarisk, mener Rosa Lund:

- Den rammer lærere og elever, men stiller ikke nogen som helst krav til erhvervslivet. Det kan vi ikke være med til.

- Det er et altoverskyggende problem, at der ikke skabes en eneste ny praktikplads, når op imod 11.000 elever ikke kan gennemføre deres uddannelser. Det er virkelig katastrofalt, at der laves en længe ventet reform af erhvervsuddannelserne, uden den løser praktikpladsproblemet, siger Rosa Lund.

Facebook
Twitter