Enhedslisten vælter justitsminister Morten Bødskov

Enhedslisten har ikke tillid til Morten Bødskov. De vælter justitsministeren.

Jusitisminister Morten Bødskov ankommer til samråd i Retsudvalget. (Foto: © Bax Lindhardt, Scanpix)

Enhedslisten har ikke længere tillid til justitsminister Morten Bødskov (S).

- I går erkendte ministeren, at han ikke har talt sandt. At man har konstrueret en decideret løgn, siger Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten.

- Vi har været vidne til en sag, der har udviklet sig, siger Pernille Skipper.

Har ikke længere tillid til Bødskov

- I sådan en sag, er Enhedslisten farveblinde, det er lige meget hvilken farve regeringen har. Det handler grundlæggende om tilliden mellem Folketinget og regeringen, siger Pernille Skipper.

- På grund af sagens alvor, på grund af sagens omfang, så kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminster, siger Pernille Skipper.

Enhedslistens gruppeledelse har siden første del af samrådet tirsdag formiddag holdt møde om Morten Bødskovs skæbne.

Bødskov: Jeg må tage konsekvensen

- Når et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til mig som minister, må jeg tage konsekvensen, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

- Jeg har været utrolig glad for at være justitsminister og var gerne fortsat i jobbet. Men nu vil jeg træde til side, så en anden kan tage over, tilføjer han.

Besøg blev aflyst

Morten Bødskov er kommet i stormvejr, fordi en række folketingsmedlemmers besøg på Christiania i foråret 2012 blev aflyst.

Den officielle forklaring lød, at politidirektøren var blevet forhindret i at deltage. Senere er det kommet frem, at der i følge PET var så alvorlig en sikkerhedstrussel i forbindelse med besøget, at man var nødt til at flytte det.

Det er også kommet frem, at PET overvejede, om man kunne flytte besøget til en dag, hvor den tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard ville være forhindret i at deltage.

Dermed mener oppositionspolitikerne, at Morten Bødskov har givet forkerte oplysninger til Folketinget, hvilket ministre ikke må.