Enhedslistens nye kandidatliste skal give comeback til tidligere MF'er

Partiet vil forsøge at få genvalgt Rosa Lund, mens Pernille Skipper skal være partiets nye stemmesluger i København.

Nuværende politisk ordfører Pernille Skipper skal forsøge at matche den tidligere dittos stemmetal i København. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Enhedslistens kandidatliste er nu klar, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle vælge at trykke på valgknappen.

For på sidstedagen af Enhedslistens årsmøde tog medlemmerne stilling til, hvilke kandidater der skal stille op til næste folketingsvalg.

Og ikke overraskende bliver det partiets nykronede frontfigur, Pernille Skipper, som kommer til at stå øverst på listen.

Her skal hun forsøge at matche stemmetallene fra sin forgænger, Johanne Schmidt-Nielsen, der var opstillet i Københavns valgkreds.

Hun fik ved sidste folketingsvalg over 40.000 personlige stemmer. Til sammenligning fik Pernille Skipper, der var opstillet i Fyns valgkreds, omkring 11.000 personligestemmer.

Johanne Schmidt-Nielsen genopstiller ikke på grund af partiets rotationsprincipper - og af samme grund skiftede partiet politisk ordfører i forrige uge.

Skal give comeback til tidligere MF'er

Kandidatlisten skal også forsøge at give et Folketings-comeback til partiets tidligere undervisningsordfører Rosa Lund.

Hun måtte ved sidste folketingsvalg se sig slået af blandt andre nuværende finansordfører Pelle Dragsted i København.

Men det scenarie kommer med al sandsynlighed ikke til at gentage sig. Pelle Dragsted kan på grund af Enhedslistens rotationsprincipper kun genopstille, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen beslutter sig for at trykke på valgknappen, inden hans valgperiode udløber.

Listen blev vedtaget med 252 stemmer for kandidatudvalgets liste mod 57 stemmer for en alternativ liste, som blev fremlagt i sidste øjeblik.

Den alternative liste ville blandt andet rykke flere mandlige kandidater længere ned.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk