Enig opposition føler sig taget ved næsen af Eva Kjer

Miljø- og landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) er kaldt i samråd om grundlaget for en ny landbrugspakke.

Miljø - landbrugsminister Eva Kjer Hansen skal i et samråd forklare talgrundlaget for den nye landbrugspakke. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De fem oppositionspartier vil have miljø- og landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) til at forklare, hvordan hun regner sig frem til, at en ny landbrugspakke er gavnlig for miljøet.

De har kaldt ministeren i samråd, efter at flere forskere over for Berlingske har sat spørgsmålstegn ved de metoder, som er benyttet til at beregne miljøeffekten af pakken.

- Jeg må indrømme, at jeg er chokeret. Det er fuldstændigt vanvittigt, at en minister på den måde vildleder Folketinget og samtidig misbruger forskernes tal, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er miljø- og fødevareordfører for SF.

Simon Kollerup, der er socialdemokrat og medlem af miljø- og fødevareudvalget, efterlyser også klare svar på, hvordan regeringen er nået frem til, at landbrugspakken bliver en gevinst for miljøet.

Ida Auken, der er miljøordfører for De Radikale, mener også, at det er uhørt, hvis ministeren har fordrejet tallene.

Ifølge nogle af de forskere, der har leveret beregningerne, der ligger til grund for regeringens miljøvurderinger, har Miljøministeriet i sin vurdering medtaget en række faktorer, der er uafhængige af lovpakken.

Desuden er der angiveligt pyntet på tallene for 2016 ved at medtage en række effekter fra årene 2013-2015.

/ritzau/