Enige om hvordan 580 millioner skal forbedre børnepasning

Regeringen har indgået en aftale med DF, S og R om en dagtilbudsaftale med 22 punkter.

I en ny informationsportal skal forældre hurtigt kunne se, hvordan for eksempel madordningen er i en institution (arkivfoto). (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Regeringen er blevet enige med S, DF og R om at bruge 580 millioner kroner over fire år på flere uddannede pædagoger til institutioner med mange udsatte børn og til en informationsportal.

Her kan forældre hurtigt se, hvordan for eksempel børnesammensætningen, normering og madordningen er i et pasningstilbud, samt antallet af lukkedage.

Forældre med skæve arbejdstider skal desuden have mulighed for at veksle barnets almindelige plads i vuggestuen til en deltidsplads i det kendte dagtilbud kombineret med en privat passer i hjemmet.

Punkterne indgår i de 22 konkrete forslag, som børne- og socialminister Mai Mercado, innovationsminister Sophie Løhde og undervisningsminister Merete Riisager har udarbejdet sammen med fagfolk.

Børns læring og trivsel, mere frit valg og fleksible tilbud for forældre og flere uddannede pædagoger til institutioner med mange udsatte børn er i fokus i aftalen.

/ritzau/