Brug for en hånd? Iværksætter sælger politikere hjælp til valgplakaterne

Anders Eilersen glæder sig over at kunne hjælpe især de små kandidater.

Lasse Dahlman Hansen og Mathias Donby er i gang med at hænge plakater op for Dansk Folkeparti på vegne af 'Alt til politikeren'. (Foto: Peter Øvad Halkjær © dr)

I dag bliver valgplakaterne til europaparlamentsvalget hængt op overalt i landet.

Og mens de velkendte politikere har en skare af frivillige til at hjælpe med det praktiske arbejde, så kan det knibe for de mindre kendte kandidater.

Derfor har iværksætteren Anders Eilersen lavet en forretning ud af at hjælpe dem i gang:

- Jeg har indhentet priser på forskellige tryksager som valgplakater og hjulpet med markedsføring på nettet. Og så kom også det her med at give dem hjælp til ophængning af valgplakater, siger Anders Eilersen.

I dag har han kontakt til over 200 medhjælpere landet over, som er klar til at hænge valgplakater op for 100 kroner i timen.

Et stort marked for de små

Anders Eilersen har hentet inspiration hjemmefra, fordi hans mor har været politisk aktiv i mange år.

Han markedsfører sig især til de små kandidater, og blandt hans nuværende kunder er Marianne Karlsmose, som er folketingskandidat for Kristendemokraterne:

- Vi har ikke så mange medlemmer lige her i Fredericia. Der er det en rigtig god hjælp for os, at vi kan få unge mennesker i gang, forklarer hun.

Hun må dog vente med at hænge sine plakater op, indtil valget til Folketinget er udskrevet. Indtil videre er det kun kandidaterne til europaparlamentsvalget, der fra i dag klokken 12 fik grønt lys til at hænge deres plakater op.

Kristendemokrat Marianne Karlsmose har valgt at hyre hjælp for at få sine valgplakater op at hænge. (Foto: Peter Øvad Halkjær © dr)

Tager politiske hensyn

Lasse Dahlman-Hansen og Mathias Donby er to af de hjælpere, som i dag har ladet sig hyre til at klatre op på stiger og hænge valgplakater op i lygtepæle.

- Vi havde ikke noget at lave her til eftermiddag. Så fik vi tilbuddet, og det er gode penge, så det er fint nok, fortæller Mathias Donby, mens de er ude på en rute med 50 plakater med Dansk Folkepartis kandidater.

Iværksætter Anders Eilersen (th.) instruerer de to valgplakatdebutanter Lasse Dahlman-Hansen og Mathias Donby, (Foto: Peter Øvad Halkjær © dr)

Selv om Anders Eilersen understreger, at han tager hensyn til medhjælpernes eventuelle ønsker om ikke at hænge bestemte partier op, så er det ikke væsentligt for Lasse og Mathias:

- Det er nok mere et arbejde, end vi deler holdning med dem. For mig betyder det ikke det helt store, jeg hælder nok mest til Venstre selv, forklarer Lasse Dahlman-Hansen.

'Alt til politikeren' tilbyder også at klippe valgplakaterne ned igen, når valgene er overstået.

Her kan du møde de danske spidskandidater til valget:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk