Dansker stiller op for brexit-parti: 'Godt valg vil være et spark i røven til Westminster'

Danske Henrik Overgaard-Nielsen kan være på vej i Europa-Parlamentet for det britiske Brexit Party.

Det unge Brexit Party spås et fantastisk debutvalg ved briternes valg til europaparlamentet.

Ifølge adskillige målinger foretaget i dagene op til valget har partiet kurs mod at brage ind i Europa-Parlamentet med i omegnen af en tredjedel af stemmerne - dobbelt så meget som De Liberale Demokrater på andenpladsen.

Og det er der en dansker, der kan glæde sig særligt over.

Henrik Overgaard-Nielsen er nemlig nummer to på listen hos The Brexit Party.

- Det væsentligste, hvis vi får et godt valg, det er, at det vil været et spark i røven til parlamentarikerne i Westminster, siger den danske tandlæge, der kan være på vej til Bruxelles.

Briterne er vrede over, at brexit ikke er blevet leveret af de britiske politikere - og med god grund, siger han.

- Der var 17,4 millioner briter, der stemte for, at vi skulle forlade EU i 2016, og tre år senere er det ikke sket, og politikerne laver alle mulige krumspring for at undgå det, lyder kritikken fra danskeren, som tidligere har været med det danske EU-skeptiske parti Juni-bevægelsen.

Ind fra sidelinjen

Det unge Brexit Party blev stiftet for et halvt år siden. I december forlod brexit-kongen Nigel Farage det EU-skeptiske og indvandringskritiske parti Ukip og blev for blot to måneder siden formand for Brexit Party.

Han har på kort tid bygget en stærk udfordrer op.

Partiet har i øjeblikket 14 pladser i EU-Parlamentet, som de har fået ved, at parlamentarikere har forladt det Ukip sammen med Farage. I meningsmålingerne har de kurs mod at få endnu flere parlamentarikere i EU.

Nigel Farage har erklæret politikerne i Westminster som fjenden og varsler, at han vil smadre britisk politik. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Ifølge The Guardian er det på mindre end to måneder lykkedes Farages parti at få 100.000 personer til at betale de krævede 210 kroner for at lade sig registere som støtter af partiet.

Lykkes det Henrik Overgaard-Nielsen at blive valgt ind, har han i udgangspunktet udsigt til et kort visit i Europa-Parlamentet. De britiske parlamentarikere skal nemlig kun sidde i parlamentet, indtil Storbritannien forlader EU.

Det skal landet efter planen senest gøre 31. oktober.

FacebookTwitter