DF-formand: Det har været op ad bakke

Kristian Thulesen Dahl mener, at det vil være 'godt klaret', hvis DF kun mister to mandater.

Ifølge meningsmålinger står Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet til at blive halveret fra fire til to mandater, men det afholdt ikke partiformand Kristian Thulsen Dahl fra at skrue det optimiske smil på, da han ved middagstid stemte på Thyregod Skole.

- Jeg tænker, at hvis vi får to mandater i dag, så er jeg ovenud tilfreds. Med det, vi har været igennem, og den retorik, der hele tiden er om Dansk Folkeparti, så synes jeg, at det vil være rigtigt godt klaret, sagde han og uddybede:

- Vi skal også huske på, at sidste gang, hvor vi fik de her fire mandater, var det sidste mandat, det ved vi godt, meget billigt. Det lå lige på vippen til, at vi kun havde fået tre, fortalte han DR's reporter på vej til valglokalet.

Hvad er det, I har været i gennem, som gør, at I tænker, at I skulle få et dårligere valgresultat end sidst?

- Jamen, i det sidste halve år har vi ikke kunnet sætte en fod rigtigt - ifølge den måde, man har skitseret Dansk Folkeparti på. Så det har jo været op ad bakke for os, sagde Kristian Thulesen Dahl.

EU-skeptisk gruppe

Partiformanden understregede også, at dagens valg kan blive historisk.

Flere EU-skeptiske partier - herunder Dansk Folkeparti i Danmark, Lega i Italien, Marine Le Pens Rassemblement National i Frankrig og det tyske Alternative für Deutschland - der i dag sidder i forskellige grupper i Europa-Parlamentet, har lovet hinanden, at de efter valget vil gå sammen i en ny EU-skeptisk gruppe.

- Jeg vil gerne have, at folk er opmærksomme på, at det er første gang i EU's historie, at vi faktisk har mulighed for indefra at have en gruppe i Europa-Parlamentet, der kan arbejde for, at nationalstaterne, herunder Danmark, i fremtiden kommer til at bestemme mere selv, sagde han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk