DF’s venner bliver største EU-skeptiske gruppe, men misser top tre

Gruppens leder havde håbet på, at gruppen blev den største.

Dansk Folkepartis Anders Vistisen (th) deltog i mødet i april med den italienske højrefløjsleder, Matteo Salvini, samt Olli Kotro fra Sandfinnerne og Jörg Meuthen fra Alternative für Deutschland. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Scanpix)

Den EU-kritiske højrefløjsgruppe, der kalder sig "Fornuftens Europa", står til 67 pladser i det kommende Europa-Parlament.

Dermed ser den ud til at blive den fjerdestørste gruppe i det kommende parlament. Det viser en projektion foretaget af mediet Politico.eu.

Her bidrager Dansk Folkeparti med et enkelt mandat, og ifølge de foreløbige resultater kommer det italienske regeringsparti Lega med 22 mandater.

Det samme bidrager franske Marine Le Pen og hendes parti, National Samling, med.

Matteo Salvini, der er vicepremierminister i Italien og leder af Lega, er også leder af den europæiske gruppe, som formelt kalder sig Den Europæiske Alliance for Folk og Nationer.

- Mens vi venter på de endelige data, tak tak tak. Tak til Italien. Tak fra hele holdet. Vi vil vise os værdige til jeres tillid. Vi er det største parti i Italien, og nu er det forandringens tid i Europa, siger Salvini i en video på sin Twitter-profil her til aften.

Det er i skrivende stund usikkert, hvor mange pladser Green Party i Storbritannien får.

Derfor er der en mulighed for, at "Fornuftens Europa" bliver overhalet og ender som femtestørste gruppe i Europa-Parlamentet - efter gruppen De Grønne, der også er gået frem.

Ville være største gruppe i parlamentet

Uanset om de bliver fjerde- eller femtestørste gruppe, så havde man sat næsen op efter mere. Matteo Salvini har tidligere sagt følgende:

- Vores ambitiøse mission er at blive den største gruppe i Europa-Parlamentet. Den største, den vigtigste og den mest fremtidssynede, sagde Salvini i april.

Alt tegner dog til, at man når målsætningen om at blive den største EU-kritiske gruppe i parlamentet.

Formelt er gruppen ikke konstitueret endnu, men ventes at blive det, når det kommende Europa-Parlament træder sammen.

Facebook
Twitter