(Foto: JOHN THYS)

EU's ledere har været i stemmeboksen: Hver stemme tæller

Emmanuel Macron, Lars Løkke Rasmussen, Viktor Orban og flere andre europæiske ledere har været i stemmeboksen.

Hver stemme tæller.

Sådan lyder budskabet fra EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker, der tidligere i dag stemte til europaparlamentsvalget ved et valgsted i Luxembourg.

Og foreløbigt tyder noget på, at mange stemmeberettigede europæere har gjort præcis som Juncker og adskillige politikere rundt om i Europa og afgivet deres stemme.

For foreløbige målinger fra adskillige EU-lande viser en fremgang i valgdeltagelsen, heriblandt i Ungarn, hvor premierminster Viktor Orban i dag afgav sin stemme i Budapest.

- Jeg håber, der vil være et skifte i Europa til fordel for de politiske partier, der vil stoppe migration. Rundt om i Europa ser vi helst ledere, der vil sætte en stopper for migrantstrømmen frem for dem, der forsøger at håndtere den, lød det fra Orban.

 • "Jeg håber på et skift i Europa til fordel for de partier, der vil stoppe migration," lød det fra Ungarns premierminister, Viktor Orban, der afgav sin stemme i hovedstaden Budapest. (Foto: BERNADETT SZABO)
  1 / 12
 • Tidligere premierminister og leder af det italienske parti Forza Italia, Silvio Berlusconi, forklarede, at han havde valgt at stemme i Milano, da det var her, han tidligere kom med sin mor for at stemme. (Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE)
  2 / 12
 • Den stærkt EU-kritiske Marine Le Pen, som er i front for det nationalkonservative parti Rassemblement National (RN), afgav sin stemme i Henin Beaumont i det nordlige Frankrig. (Foto: THIBAULT VANDERMERSCH)
  3 / 12
 • Manges øjne er rettet mod valgresultatet i Italien, hvor Lega står til at vinde stort, og det kan få betydning for vicepremierminister og leder af Femstjernebevægelsen, Luigi Di Maio, der i dag stemte. (Foto: CIRO DE LUCA)
  4 / 12
 • Foreløbige målinger indikerer, at det EU-skeptiske parti Lega med Matteo Salvini i spidsen står til at få over 30 procent af stemmerne ved dagens valg. På Twitter understreger Salvini i dag, at han er manden, der vil sætte italienernes interesse foran alt andet. " I dag er det op til dig at vælge Italiens skæbne," skriver partilederen, der selv har stemt i Milano. (Foto: Matteo Bazzi © Scanpix)
  5 / 12
 • Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Bergur Løkke Rasmussen fra Venstre afgav deres stemmer i København. Statsministeren lagde ikke skjul på, at hans stemme gik til sønnen. "Ellers tror jeg, jeg får ballade," lød det fra statsministeren. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)
  6 / 12
 • Han er udskældt for tiden, men det er ikke alle franskmænd, der er lige skeptiske over for præsident Emmanuel Macron, der blev modtaget med et stort kram af en mand, da han var nede og afgive sin stemme i Le Touquet tidligere i dag. (Foto: LUDOVIC MARIN © AFP or licensors)
  7 / 12
 • I Spanien er der både valg lokal- og regionalvalg samt valg til Europa-Parlamentet, og her var den spanske premierminister Pedro Sanchez mødt op ved et valgsted i Pozuelo de Alorcon nær hovedstaden Madrid. (Foto: JAVIER Soriano © AFP or licensors)
  8 / 12
 • Den græske premierminister Alexis Tsipras stemte i hovedstaden Athen. (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © AFP or licensors)
  9 / 12
 • EU-præsident Donald Tusk havde sin hustru, Malgorzata, med, da han afgav sin stemme i Sopot i Polen tidligere i dag. (Foto: Kacper Pempel)
  10 / 12
 • Det tyske parti Alternative für Deutschlands topkandidat til Europa-Parlamentet, Joerg Meuthen, havde sin kone med, da han tidligere i dag stemte i Gamshurst i Tyskland.
  11 / 12
 • Også den tyske præsident, Frank-Walter Steinmeier, var forbi et valgsted i Tysklands hovedsted Berlin for at afgive sin stemme. (Foto: MICHAEL KAPPELER)
  12 / 12

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter