Frivillige DF'ere truet med tæsk for at hænge valgplakater op

Ophængning af Dansk Folkeparti-plakater i Odense førte til trusler om vold.

Valgplakater fra Dansk Folkeparti er tidligere blevet udsat for hærværk. Her er det Morten Messerschmidts plakat, som er blevet vandaliseret i Aalborg op til et Europaparlamentsvalg i 2009. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I dag har politikere og frivillige landet over været på jagt efter de bedste steder at hænge valgplakater op.

Valgkampen om en plads i Europa-Parlamentet er officielt skudt i gang, men for fire frivillige fra Dansk Folkeparti i Odense medførte plakatophængningen gentagne voldstrusler.

Det skete i området omkring Nyborgvej og Korsløkkeparken i Odense, skriver TV 2/Fyn.

En af de frivillige fra Dansk Folkeparti, som ønsker at være anonym af hensyn til sin sikkerhed, fortæller, at gruppen blev chikaneret og truet i tre omgange.

Den tredje gang kom en maskeret mand hen til dem med en kølle.

- Han siger, at nu skal vi altså smutte, og vi skal være glade for, at vi havde et barn på armen, for ellers havde han smadret os, siger hun til DR Nyheder.

Fyns Politi bekræfter, at man har modtaget tre anmeldelser fra de frivillige.

Det er dog kun den sidste episode, som fortsat efterforskes som trusler, fortæller vagthavende ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.

Her truede en mand de frivillige med en kølle eller kæp på 30-35 centimeter i længden samt tilsagn om, at han ville tilkalde sine 'venner'.

DF-politiker: Det er gået for vidt

Området kaldes for Kilometerhusene, forklarer Alex Ahrendtsen, som er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og opstillet i Odense.

- Det er gået for vidt. Vi hænger ikke så mange valgplakater op i Vollsmose, for de bliver bare revet ned. Nu er det åbenbart også et problem på Nyborgvej. Det er en sørgelig udvikling, som jeg håber, at vi kan få vendt, siger han.

Han har talt med alle de fire frivillige oven på dagens hændelser.

- Den ene græd og var chokeret. De andre var lidt rystede, men ved godt mod. De siger enstemmigt til mig, at de vil fortsætte med at hænge plakater op, siger Alex Ahrendtsen.

Han vil nu opfordre de andre partier til at hænge en masse plakater op i området i solidaritet og for at vise støtte til demokratiet.

Vil møde mere talstærkt op fremover

Episoderne får indflydelse på den måde, man vil færdes i området fremover, fortæller det anonyme øjenvidne:

- Jeg tænker ikke, at vi lader to unge mennesker tage derud igen. Der vil være noget opbakning, så de ikke skal stå alene i den situation, for vi kan ikke afvise, at det vil ske igen.

Man skal dog både derud for at hænge valgplakater op til folketingsvalget og pille plakaterne ned igen, forklarer hun.

DR Nyheder er bekendt med den anonyme kildes identitet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk