Her er Karsten Hønges 21-årige afløser: Jeg håber, de gamle nisser er søde ved mig

21-årige Kira Marie Peter-Hansen overtager Karsten Hønges plads i Europa-Parlamentet.

- At være det yngste medlem nogensinde er en kæmpe ære, siger Kira Marie Peter-Hansen (SF), der får den EP-plads, som Karsten Hønge har takket nej til.

Kira Marie Peter-Hansen fik per sms besked om, at hendes skæbne de næste fem år er Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Den 21-årige SF-kandidat får pladsen ved siden af stemmeslugeren Margrete Auken (SF) efter Karsten Hønge mandag aften meddelte, at han takker nej til pladsen i parlamentet til fordel for sit arbejde i Folketinget.

- Jeg er lidt chokeret. Jeg glæder mig da til at komme i gang, men lige nu er jeg mest i chok, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Fik besked per sms

DR Nyheder var til stede, da hun i selskab med sine rådgivere fik at vide, at hun er valgt til Europa-Parlamentet.

Egentlig var det folketingsmedlem Karsten Hønge, der med 19.687 personlige stemmer som nummer to blandt SF-kandidaterne havde vundet pladsen.

Man da han valgte at fokusere på folketingsarbejdet, gik pladsen videre til Kira Marie Peter-Hansen, der selv fik 15.765 personlige stemmer.

- At SF fik to mandater er jo bare ud over al forventning. Jeg ved, at det har været en hård beslutning for Karsten (Hønge, red.) at tage, og at han var i tvivl, siger Kira Marie Peter-Hansen, der med sine 21 år vil blive blandt de yngste i Europa-Parlamentet.

- Jeg håber da, at de der gamle nisser er søde mod mig. Men jeg håber også, at nogle af de unge vælgere føler, at de nu kommer lidt tættere på Europa, konstaterer hun.

Margrete Auken (SF) blev med 199.552 personlige stemmer partiets absolutte topscorer og på landsplan kun overgået af Venstre-kandidaterne Morten Løkkegaard og Søren Gade.