Karsten Hønge undskylder: 'Jeg har håndteret situationen idiotisk'

SF-kandidaten til Europa-Parlamentet undskylder at have givet sit mandat videre, men holder fast i sin beslutning.

- Der har været uklarhed og uld-i-mund, og jeg har håndteret situationen idiotisk, lyder det fra Karsten Hønge. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Undskyld - det er den rette reaktion på tåbelige handlinger. Derfor dette opslag.

Sådan lyder indledningen på et Facebook-opslag fra Karsten Hønge, SF's anden-kandidat til europaparlamentsvalget, her til aften.

Karsten Hønge har været godt og grundigt i vælten efter søndagens valg til Europa-Parlamentet.

Ikke så meget fordi han med omkring 20.000 personlige stemmer kunne træde ind i parlamentet ved siden af partiets spidskandidat, Margrete Auken, men fordi han takkede nej til den plads, han var blevet valgt ind til ved søndagens valg.

I stedet for selv at tage hvervet på sig, gav han nemlig staffeten videre til den tredje kandidat på partiets liste, den 21-årige Kira Marie Peter-Hansen, der fik 15.756 personlige stemmer.

Karsten Hønge stillede nemlig ikke bare op til Europa-Parlamentet. Han er også kandidat til folketingsvalget.

Han har tidligere udtalt, at han ville træde ind i parlamentet og opgive Folketinget, hvis han blev valgt ind til at skulle flytte til Bruxelles.

Men det blev altså ikke virkeligheden, og Karsten Hønge holder fast i beslutningen om at sige nej tak til pladsen i Europa-Parlamentet og i stedet fokusere på folketingsvalget den 5. juni.

Vrede vælgere

- En fortjent røvfuld skal man lære af. Selvfølgelig burde jeg være helt tydelig, da de to valg faldt lige oven i hinanden. Jeg skulle have fortalt alle, og ikke kun på Fyn, at Folketinget havde min 1. prioritet, skriver han på Facebook.

Karsten Hønge har lagt et billede med teksten 'Erkender valg-brøler' på Facebook efter sin beslutning om ikke at gå ind i Europa-Parlamentet.

Karsten Hønges beslutning har fået hård medfart fra nogle af de vælgere, der har stemt på ham. Den 18-årige førstegangsvælger Kim Laursen fra Gladsaxe har kaldt beslutningen for 'noget svineri'.

- Man pisser lidt på folk, der har stemt på ham, siger Kim Laursen.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, har udtalt, at situationen med Karsten Hønge var helt særlig og ikke ønskværdig, og hun forstår godt, hvis vælgere er skuffede.

Og opmærksomhedens centrum erkender da også, at han ikke har været klar i spyttet.

- Jeg er ikke til udenomssnak og bortforklaringer: Der har været uklarhed og uld-i-mund, og jeg har håndteret situationen idiotisk. Jeg har skuffet en masse vælgere, og det er jeg utrolig ked af.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter