Konservativ jubel: 'Det er allerbedst for Danmark'

De Konservative ser ud til at beholde sit mandat i Europa-Parlamentet

Den hidtil ukendte Pernille Weiss har ved årets valg til Europa-Parlamentet overtaget posten som spidskandidat for De Konservative fra den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen.

Derfor har der også været stor spænding i partiet om, hvorvidt Weiss kunne få et godt nok valg til, at partiet kunne beholde sit ene mandat i parlamentet.

Men de kan nu konstatere, at hun har klaret opgaven. Med 6,2 procent af stemmerne i den seneste prognose går partiet godt nok tilbage med 2,9 procentpoint i forhold til seneste valg, men det er nok til at beholde mandatet.

- Det er flot for det danske demokrati, at at man ikke behøver være super kendt for at blive valgt til parlamentet, siger Pernille Weiss på vej ind til jublen fra den konservative valgfest på Christiansborg.

Pape: Godt for Danmark

Til valgfesten blev hun mødt af en sejrstale fra partiformand Søren Pape Poulsen, der glædede sig over, at partiet kan blive i den konservative gruppe i parlamentet, EPP, der i hvert fald inden valget var parlamentets største.

- Det her er noget helt, helt særligt. Vi skal bruge det til noget positivt.

- Det er positivt, at vi de næste fem år har repræsentation i den største gruppe i parlamentet. Det er ikke bare godt for Det Konservative Folkeparti. Det er allerbedst for Danmark, siger partiformanden.

Og spidskandidaten selv sendte da også ros tilbage til partiformanden.

- Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig, Søren. Jeg er helt rolig ved, at partiet ligger bedst i dine omsorgsfulde, stærke og kølige hænder, siger hun.

Partiet skal nu fortsætte med at vise sit værd på den europæiske scene, understreger hun.

- Vi har mulighed for at vise, hvordan vi er små- og mellemstore virksomheders parti. Hvordan vi er den kommende generations parti.

- For et renere klima, for en bedre verden og for det borgerlige ord, der tror at selvfølgelig skal der siges og gøres det, der skal til, for at vi kan bære generationskontrakten videre, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk