Lars Løkke har stemt: 'Tror jeg får ballade, hvis jeg ikke stemmer på Bergur'

Statsministersønnen Bergur Løkke Rasmussen stiller op til Europa-Parlamentet for Venstre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stemmer sammen med sin søn, Bergur, på Nyboder Skole. Stemmestederne lukker i aften klokken 20.00. (Foto: Philip Davali)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sammen med sønnen og kandidaten til Europa-Parlamentet for Venstre, Bergur Løkke Rasmussen, afgivet deres stemmer på Nyboder skole på Østerbro i København.

Til spørgsmålet, om hvor Lars Løkke Rasmussen satte sit kryds på sønnen eller på Venstres spidskandidat Morten Løkkegård, lød svaret:

- Valghandling er jo en hemmelig ting. Men hvis der ikke er fem stemmer på Bergur, får jeg nok ballade, sagde Lars Løkke Rasmussen og hentydede formentlig til antallet af familiemedlemmer, der var mødt op ved Nyboder skole.

Og det svar var sønnen Bergur Løkke Rasmussen tilfreds med.

- Jeg synes, det er fantastisk at kunne stemme sammen med sin familie, sagde han efter at de begge to havde sat deres krydser bag de mørkeblå forhæng på Nyboder skole.

'Vi fik to mandater sidst. Det håber jeg, vi kan gøre bedre'

Både far og søn er enige om, at Venstre i EU vil arbejde for klimapolitiken, miljø, imigration og handel. Men i dag er målet for dem begge "et styrket" Venstre i Europa-Parlamentet.

- Vi fik to mandater ind sidste gang, og det håber jeg, at vi kan gøre bedre i dag, sagde Lars Løkke Rasmussen.

29-årige Bergur Løkke Rasmussen er ikke ny i politik, statsministersønnen har tidligere siddet i regionsrådet for Venstre i Region Hovedstaden. Ved siden af politik har han en militærkarriere.

Om Bergur Løkke Rasmussen bliver valgt ind i Europa-Parlamentet afhænger af, hvor mange mandater Venstre får.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med sønnen Bergur, da Venstre holdt kandidatsamling og hovedbestyrelsesmøde i Bella Center i København. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den seneste måling, som DR Nyheder har fået foretaget af Epinion, viser, at Venstre står til at få 3 mandater. Hvis målingen holder stik, vil det være en fremgang for partiet i forhold til valget i 2014, hvor Venstre fik 2 mandater.

Venstres spidskandidat Morten Løkkegård sidder allerede i Europa-Parlamentet, hvor han første gang blev valgt ind i 2009. Også Linea Søgaard-Lidell, Asger Christistensen og Søren Gade er kandidater til Europa-Parlamentet for Venstre. Bergur Løkke Rasmussen er nummer fem på listen af i alt 12 Venstre kandidater.

Valgstederne lukker klokken 20

I alt kæmper 135 danske politikere fra ti partier om de 14 pladser, som Danmark får i Europa-Parlamentet.

De 13 af dem indtager deres pladser den 2. juli, når det nye Europa-Parlament mødes for første gang, mens nummer 14 indtager sin plads, i det øjeblik Storbritannien forlader EU.

Der er i alt 21 EU lande, der går til valg i dag - syv lande har allerede stemt. Men først i aften, når alle lande har stemt, vil resultaterne løbende blive offentliggjort.

Der kan herhjemme stemmes frem til klokken 20 i aften.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter