Pamela Anderson til DR: Derfor blander jeg mig i europæisk politik

Den tidligere Playboy- og Baywatch-stjerne er blevet blikfang for venstrefløjsbevægelse.

Det er 18 år siden, at det sidste afsnit af den populære serie Baywatch om livreddere på en strand i Los Angeles blev produceret.

Men nu oplever en af stjernerne, den tidligere Playboy-model Pamela Anderson, fornyet opmærksomhed som aktivist for den røde og grønne politiske bevægelse DiEM25, som er del af den fælleseuropæiske opstillingsliste "Europæisk Forår".

DR talte med Pamela Anderson til den formelle lancering af listens valgprogram i Bruxelles sidst i marts.

Her var den ivrige dyrerettighedsforkæmper, klimaaktivist, gule veste-sympatisør og Julian Assange-ven på scenen sammen med blandt andet en tidligere græsk finansminister og en kroatisk filosof.

Europa er nødt til at være helten

Bagefter spurgte EU-korrespondent Karin Axelsson hende blandt andet om, hvorfor hun blander sig i europæisk politik, når hun hverken er opstillet eller kan stemme.

- Jeg bekymrer mig om vores planet. Og Europa er nødt til at være helten. Jeg har ikke nær så stor tillid til USA, som jeg har til Europa, sagde Pamela Anderson i interviewet, som kan ses i videoen herover.

Blandt andet Alternativet herhjemme håber at blive valgt ind i Europa-parlamentet som del af "Europæisk Forår".

Opstillingslisten består af i alt 14 partier og bevægelser fra hele Europa, og langt de fleste er små, nystiftede venstrefløjspartier uden den store parlamentariske erfaring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk