Erhvervsministerium imødekommer kritik af patentvideo

Ny speak i oplysningsvideo nævner, at Danmark afgiver suverænitet, hvis det bliver et ja til patentdomstolen.

Videoen varer 37 sekunder og er en del af den samlede oplysningskampagne. Den skal blandt andet også vises i OBS på DR. (© Erhvervs- og Vækstministeriet/)

Hård kritik af en oplysningsfilm i forbindelse med folkeafstemningen om den europæiske patentdomstol får nu konsekvenser.

Erhvervs- og Vækstministeriet har tilføjet en oplysning i oplysningsvideoens speak om, at Danmark mister suverænitet, hvis det ender med et ja til den europæiske patentdomstol ved folkeafstemningen den 25. maj.

Ministeriets pressesekretær Søren Møller Nielsen oplyser, at man på baggrund af debatten har justeret speaken i videoen, der blandt andet ligger på patentreformen.dk.

Speak ændret

Videoen varer 37 sekunder og er en del af den samlede oplysningskampagne. Den skal blandt andet også vises i OBS på DR.

En del af den tidligere speak lød ifølge ministeriet: Så gælder afgørelsen for alle lande i samarbejdet og altså også i Danmark. Hvilken vej skal vi? Det bestemmer du. Se mere på patentreformen.dk.

Men nu siger kvindestemmen i videoen i stedet: Så gælder afgørelsen for alle lande i samarbejdet. Det betyder også, at Danmark afgiver suverænitet. Se mere om konsekvenserne af et dansk ja eller nej ved folkeafstemningen den 25. maj på patentreformen.dk.

Retorik

Ministeriets kampagnemateriale har fået hård kritik fra retorikere og modstandere af patentreformen for at være manipulerende og ensidig og for positiv over for patentdomstolen.

Jyllands-Posten skriver fredag, at Folkebevægelsen mod EU har indgivet en klage over videoen til ombudsmanden.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har tidligere i Politiken affejet kritikken af oplysningsvideoen som en urimelig anklage mod hjemmesiden og den oplysningsindsats, der bliver gjort.

/ritzau/

FacebookTwitter