Esben Lunde efter censor-kritik: Vi skal løfte kvaliteten

Videnskabsministeren arbejder for at løfte kvaliteten og eliten på de danske uddannelser.

Det er afgørende for regeringen, at der bliver et kvalitetsløft, siger Esben Lunde Larsen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Censorerne råber vagt i gevær over niveauet på de videregående uddannelser i sprog og erhvervsøkonomi.

Pensum er faldet, og der er gået inflation i karaktergivningen, er nogle af argumenterne fra 400 censorer, der i et brev advarer videnskabsminister Esben Lunde Larsen (V).

Ministeren tager kritikken til sig.

- Noget er studieordninger - noget andet er indgangskarakterer og det, man bliver udfordret af undervejs. Der er mange forskellige ting at skrue på i forhold til kvalitet, siger Esben Lunde Larsen til DR Nyheder.

Er niveauet både, når man kommer ind og ud, ikke så godt, som du synes?

- Jeg har ikke begrundelse for at sige, at udgangsniveauet er dårligere end tidligere. Men det er afgørende for regeringen, at der bliver et kvalitetsløft, siger Esben Lunde Larsen.

Har regeringen en bunden opgave i at få flere i uddannelse, hvilket så også er et spørgsmål om økonomi?

- Det er ikke rigtigt. Regeringen har ikke en ambition om, at flere skal tage en lang videregående uddannelse end tidligere. Det væsentligste er, at der er kvalitet i det, vi udbyder, og balance mellem de lange videregående uddannelser og det, arbejdsmarkedet efterspørger, lyder det fra ministeren.

Esben Lunde Larsen er lige nu i New York, hvor han besøger nogle universiteter for at suge viden til sig om, hvordan man kan løfte eliten i Danmark.

- Vi har beskrevet i vores regeringsgrundlag, at vi ønsker at løfte eliten. Det er væsentligt, at vi har et uddannelsessystem, der går foran fagligt, siger Esben Lunde Larsen.

"People don't care how much you know, before they know how much you care"Det må være dagens citat fra præsten ved den...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 7. februar 2016