Esben Lunde i hastesamråd: Forsvarer sig imod anklager om at lyve

Alle partier i opposition og Dansk Folkeparti beskylder Esben Lunde Larsen for at have løjet i forhandlingsforløbet omkring fiskekvoter. Nu forsvarer ministeren sig i hastesamråd.

Samrådet med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) bliver afholdt klokken 8.30. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er havnet i strid politisk modvind.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, har udtalt, at ministeren har løjet for Folketinget i forbindelse med forhandlingerne om, hvordan man bedst fordeler fiskekvoter.

Det drejer sig om sagen om de såkaldte kvotekonger, som er fiskere, der sidder på store dele af fiskekvoterne.

Alle partier i opposition og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, beskylder ministeren for at have løjet i forhandlingsforløbet omkring fiskekvoter.

Helt konkret mener partierne, at ministeren undlod at orienteret dem om 16 konkrete muligheder udarbejdet af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen og i stedet blot præsenterede dem for 3-4 mulige løsninger på en bedre fordeling af fiskekvoterne.

- Vi har et bredt forlig i Folketinget om at gøre det bedre og mere rentabelt for fiskerne at bedrive et erhverv. Et af punkterne er opgøret med de her kvotekonger og koncentrationen af dem, siger Ib Poulsen:

- Der har vi bedt ministeren være os behjælpelige med at finde løsninger på, hvordan vi kan stramme op. Lige netop til det her punkt har det været usædvanligt svært at trænge igennem og få den hjælp, vi skulle have, siger han.

Men den beskyldning undrede Esben Lunde Larsen sig over i går:

- Jeg har aldrig set det dokument, som er blevet omtalt her. Jeg er gået til en forhandling med forskellige tiltag, der blandt andet kunne gøre noget ved kvotekoncentrationen, og det har vi så forhandlet om.

- Der er tre forslag i aftalen og senere et omkring reguleringsbekendtgørelsen, og så skal jeg nok gøre grundigt rede for det i sammenhæng, når der bliver et samråd.

Samrådet med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bliver afholdt klokken 8.30.

Facebook
Twitter