Esben Lunde Larsen stopper som minister

Esben Lunde Larsen stopper som miljø- og fødevareminister og forlader Folketinget efter næste valg, oplyser han på Facebook.

Efter omkring 13 år i politik har Esben Lunde Larsen valgt at stoppe som Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Efter omkring 13 år i politik har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) valgt at stoppe som minister.

Det skriver han på sin Facebook-side.

- Efter i næsten 13 år at have været politiker som henholdsvis byrådsmedlem, viceborgmester, folketingsmedlem og minister har jeg meddelt statsministeren, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste folketingsvalg.

- Jeg har derfor stillet min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre - og regeringen - til sejr ved næste valg, skriver han på det sociale medie.

Han udtræder dermed af regeringen, men fortsætter som medlem af Folketinget indtil næste folketingsvalg.

Meldingen kommer kort tid efter, at hans ministerkollega Søren Pind sent eftermiddag meddelte til Berlingske, at han ligeledes stopper som uddannelses- og forskningsminister og forlader dansk politik.

Esben Lunde Larsen skriver ikke, hvorfor han stopper, eller hvad han fremover ønsker at lave.

- Tiden er nu til at prøve noget nyt - det bliver spændende at se hvad, skriver han på sin Facebook-side.

Esben Lunde Larsen fik sin første ministerpost tilbage i 2015, da han blev udnævnt som uddannelses- og forskningsminister.

Efter omkring otte måneder skiftede han til posten som miljø-, fødevare- og fiskeriminister. Men i august 2017 fik han frataget fiskeriområdet, der overgik til Karen Ellemann (V), i forbindelse med sagen om de såkaldte kvotekonger.

I en pressemeddelelse hertil aften oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han onsdag vil gå til dronningen for at foretage en regeringsrokade.

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Esben Lunde Larsen.