Esben Lunde om mulig inhabilitet: Jeg har stillet mig udenfor døren

Esben Lunde Larsen kan ikke huske, om han har været inhabil, da kommunen behandlede sagen om vindmøller ved lufthavn.

Esben Lunde skjulte interesse i mølleprojekt. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Folkevalgte politikere skal have lov til at kæmpe for sager, som de selv har økonomiske interesser i. Det mener uddannelsesminister Esben Lunde Larsen:

- Jeg mener afgjort, man skal have lov til at kæmpe for sager, som man har økonomiske interesser i. Vi er valgt til at varetage interesserne i det lokale område, man er valgt i. Og der er der jo mange, der også har stærke personlig interesser, man kan kæmpe for, siger han til Ritzau.

Esben Lunde Larsen (V) siger samtidig, at han ikke kan huske, om han har været erklæret inhabil, når han som lokalpolitiker i Ringkøbing-Skjern Kommune har behandlet sagen om opførelsen af vindmøller ved Stauning Lufthavn, som Esben Lunde Larsen havde økonomiske interesser i.

- Hvis jeg har været inhabil i sager, så har jeg stillet mig uden for døren. Men det erindrer jeg ikke, om jeg har, siger han til TV 2 ifølge Ritzau.

Ekstra Bladet skrev tirsdag, at Esben Lunde tidligere har lagt pres på myndighederne i en sag, som han selv og hans familie har økonomiske interesser i. Esben Lunde Larsen kaldte blandt andet daværende transportminister Magnus Heunicke(S) i samråd i sagen.

Sagen drejer sig om ansøgningen til en stor vindmøllepark, der skulle bygges ved indflyvningen til Stauning Lufthavn i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Trafikstyrelsen havde af sikkerhedsmæssige årsager sagt nej til at opføre 25 kæmpe vindmøller i nærheden af lufthavnens landingsbane.