Esben Lunde reagerer på spydig Auken-kommentar med Facebook-sviner

Miljø- og fødevareministeren reagerer skarpt på Ida Aukens kommentar om, at han skulle være ligeglad med miljøet.

- Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme, mener Esben Lunde Larsen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Kort efter klokken 18.30 gik den tidligere miljøminister Ida Auken (R), der nu er miljøordfører for De Radikale, på skærmen og langede kraftigt ud efter den nuværende miljøminister, Esben Lunde Larsen (V).

- Det virker som om vi har fået en minister, der er om muligt endnu mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig rigtig meget, sagde Ida Auken i TV Avisen med henvisning til, at hun heller ikke var særlig begejstret for Lundes forgænger, Eva Kjer Hansen (V).

Se interviewet her

Ida Auken om Lunde drdk ejak

Kommentaren faldt som en reaktion på, at Esben Lunde Larsen søndag afviste at gå videre med den tillægsaftale til landbrugspakken, som De Konservative har krævet. Aftalen skulle kompensere for det ekstra kvælstofudslip, som landbrugspakken tillader.

Og den blev taget ilde op af manden, som kommentaren var målrettet til:

Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme... Ikke mindst, når...

Posted by Esben Lunde Larsen on Sunday, March 6, 2016

Men det var lige i overkanten for Socialdemokraternes Dan Jørgensen, der henviser til statsministerens nytårsanmodning om, at vi allesammen skal opføre os lidt bedre på de sociale medier.

Kan I huske da statsministeren foreslog, at vi alle skrev lidt pænere til hinanden på facebook? Det var jeg faktisk enig...

Posted by Dan Jørgensen on Sunday, March 6, 2016

Efterfølgende har flere politikere sat sig til tasterne for at markere over for Esben Lunde Larsen, at han - ifølge dem - er gået over stregen.

Så uværdigt af miljøminister Esben Lunde. Lad os tage debatten om fremtidens landbrug, miljø og natur med argumenter i...

Posted by Pia Olsen Dyhr on Sunday, March 6, 2016