Esben Lunde skal ikke længere være minister for fiskeri

Esben Lunde Larsen (V) er nu kun minister for miljø og fødevarer. Karen Ellemann overtager fiskeri.

Esben Lunde Larsen (V) er ikke længere minister for fiskeri. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Esben Lunde Larsen (V), der i flere omgange har været involveret i kaotiske forløb, er fortid som fiskeriminister.

Fiskeriområdet skifter ressort og overføres til Karen Ellemann, der er minister for nordisk samarbejde og ligestilling.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse, hvori statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler:

- Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og nordisk samarbejde, udtaler Løkke.

Ifølge statsministeren handler det om to ting:

- For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af.

- Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid, udtaler statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen kæder det også sammen med det britiske Brexit.

- For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side, lyder det.

Forholdet mellem regeringen og særligt Dansk Folkepartiet har været meget anspændt, efter at det kom frem, at Esben Lunde Larsen ifølge støttepartiet ikke havde orienteret Folketinget godt nok om mulighederne for at dæmme op for de såkaldte kvotekonger.

Det fik Esben Lunde Larsen til at indrømme, at han havde begået fejl, og han sendte en uforbeholden undskyld til Folketingets partier.

Forløbet endte med, at et flertal af Folketingets partier tildelte Esben Lunde Larsen en såkaldt næse. Det er tilsyneladende også en forklaringerne på, at han nu fratages fiskeriområdet.

- Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt, udtaler Løkke.

Esben Lunde Larsen skulle have deltaget i et samråd i Folketinget om netop kvotekonge-sagen senere på ugen.

FacebookTwitter