Esben Lunde: For tidligt at tale om landbrugspakken

Nye ministre føler sig hjemme i deres nye stofområder.

Esben Lunde Larsen (V) overtager miljø- og fødevareministeriet efter Eva Kjer Hansen (V). (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Det var to smilende ministre, der i dag flankerede statsministerenAmalienborg Slotsplads, da Lars Løkke Rasmussen præsenterede sin ministerrokade.

- Jeg glæder mig enormt meget til arbejdet, og det er rigtigt, som statsministeren siger, at landbrugs- og miljøområdet er noget, der har optaget mig i mange år, så jeg ser meget frem til arbejdet, sagde den nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Samme indstilling havde europaparlamentarikeren Ulla Tørnæs, der overtager Esben Lunde Larsens post som uddannelses- og forskningsminister. Et område hun tidligere har været inde over, da hun fra 2001-2005 var undervisningsminister.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme hjem og beskæftige mig med et område, hvor jeg har været tidligere. Det bliver rigtig spændende, men også udfordrende at komme tilbage, sagde hun.

Ingen kommentarer til Landbrugspakken

Rokaden kommer, efter den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) måtte træde tilbage på grund af forløbet omkring den netop vedtagne landbrugspakke.

Den konflikt ville Esben Lunde Larsen dog ikke gå ind i på nuværende tidspunkt.

- Det er alt for tidligt at gå ind i det. Vi har lige vedtaget en landbrugspakke, og nu skal jeg have tid til at komme ind i mit ministerium, siger han.

- Når jeg har sat mig ind i stoffet og talt med ordførerne, så vil jeg naturligvis melde ud, hvordan vi vil arbejde videre. Jeg har stor tillid til, at der bliver genoprettet et samarbejde omkring det her felt, da det er et vigtigt område for regeringen, som jeg agter at gøre det bedste for.