Espersen åbner for hårdere straffe til unge

Det krænker retsfølelsen, når unge får en mild straf for særlig rå og afstumpet vold. Det siger justitsminister Lene Espersen, der nu vil have undersøgt, om den rå vold begået af unge skal straffes hårdere.

Der er en lille gruppe af unge, der begår særlig grov vold. Der skal sendes et signal til dem, siger justitsministeren. (Foto: Simon Bohr © Scanpix)

Justitsminister Lene Espersen vil nu undersøge, om særreglen i straffeloven, der betyder mildere straffe til unge under 18 år, skal ændres.

Udmeldingen kommer, efter at en 16-årig i dag kun fik fire års fængsel for at have sparket en 48-årig mand til døde og optaget en video af den døende mand, som han pralede med over for sine venner.

Justitisministeren vil ikke kommentere strafudmålingen i den konkrete sag. Men hun siger, at det krænker retsfølelsen hos borgerne, når unge under 18, der begår rå kriminalitet, som grov vold og drab, får en mild straf.

- Vi må undersøge, om det er rimeligt, at man sender et signal om, at man får rabat, fordi man er under 18 år, siger Lene Espersen til DR Nyheder.

Signal til en lille gruppe unge

Hun pointerer, at unge generelt begår mindre kriminalitet, og at der bliver givet hårdere straffe, siden hun blev justitsminister i 2001.

- Men der er en lille gruppe, der begår mere og mere rå og grov vold. Vi må undersøge, om det kan have en præventiv effekt, når de ved, at de risikerer en længere straf end i dag, siger Espersen.

FacebookTwitter