Espersen tager alligevel med til USA efter Kofods "nigger"-rettelse

DF’eren tager alligevel med Udenrigspolitisk Nævn til USA, men vil ikke svare på, om han stadig anser Barack Obama for at være ”neger”.

"Nigger"-sagen er slut efter Jeppe Kofods (S) rettelse på Twitter, mener Søren Espersen (DF). (Foto: Emil Hougaard © Scanpix)

Dansk Folkepartis Søren Espersen er glad for, at Socialdemokraternes Jeppe Kofod her til morgen har udsendt en rettelse på Twitter, hvor han gør det klart, at Espersen alligevel ikke har kaldt USA’s præsident, Barack Obama, for ”nigger”.

Dermed er sagen for Søren Espersens vedkommende slut.

- Det er en fuldstændig klar tilståelse fra Jeppe Kofod sendt ud på engelsk i det samme forum som før. Og det er jeg fuldt tilfreds med. Han har været under stort pres her, og det kan jeg godt forstå. Nu lægger han kortene på bordet og siger, at det ikke var rigtigt oversat. Det er mit ærinde, og så synes jeg, vi skal se og komme videre, siger Søren Espersen.

Det var i kølvandet på en udtalelse fra Søren Espersen om, at Barack Obama var den første ”neger” i det amerikanske præsidentembede, at socialdemokraten Jeppe Kofod tweetede, at Espersen havde kaldt Obama for ”nigger”.

Det fik Søren Espersen til at aflyse en planlagt tur til USA med Udenrigspolitisk Nævn til efteråret, fordi ”nigger”-tweetet ville ”overskygge” for Søren Espersens deltagelse i turen.

Men nu tager Søren Espersen alligevel med til USA.

- Jamen, jeg tager med til USA. Det afgørende for mig var, at det her tweet kom fra Jeppe Kofod. Også på engelsk, så vi kan komme ordentlig af sted til USA. Jeg glæder mig til at lede delegationen derovre, siger Søren Espersen.

Skal nok klare paragrafferne

Så du føler godt, du kan tage med til USA, selvom du trods alt stadig har kaldt Obama for ”neger”?

- Det kan du tro, at jeg kan. Og uden nogen som helst problemer. Det er ikke noget problem. Det andet er jo fuldstændig hårrejsende. Jeg skal nok klare de paragraffer, det er jeg ikke spor i tvivl om.

Men du tror ikke, at der er nogen amerikanere, der vil være fornærmede over, at du har kaldt deres præsident ”neger”?

- Det må de selv om. Der er så meget, som vi går og bliver fornærmede på amerikanerne over. Jeg ved ikke, hvor mange der er fornærmede på Donald Trump og Barack Obama. Vi har et politisk spil - vi gør og taler i Danmark på den måde, som vi synes, og amerikanerne har deres måde. Når jeg er i USA, så følger jeg selvfølgelig deres skikke.

Nu hvor du kan se tilbage på sidste uges debat, synes du så stadig, at det er i orden at kalde en mørk mand for ”neger”?

- Jeg tror, vi lader det være her, for jeg har ikke lyst til at starte en ny diskussion. Så jeg tror, vi dropper det her og siger, at for mit vedkommende er sagen afsluttet med Jeppe Kofods utvetydige beklagelse, som kom på engelsk. Dermed er sagen slut for mit vedkommende og forhåbentlig også for hans vedkommende.

Men mener du stadig, at Barack Obama er en ”neger”?

- Nej, som sagt tror jeg, at vi lader det være her. Jeg vil ikke indlade mig på en ny diskussion. Den har vi vist haft tilstrækkeligt. Så jeg tror, at vi stopper her.