Espersen: Yahya Hassan er ikke dannet nok til Folketinget

Dansk Folkepartis grundlovsordfører mener ikke, at den unge digter er stueren nok til at komme i Folketinget

Mens mange i årevis har beklaget den hårde tone i især integrationsdebatten, har Dansk Folkeparti brystet sig af at kalde tingene ved deres rette navn. Nu er grænsen imidlertid også nået for partiets ellers så bramfrie grundlovsordfører, Søren Espersen.

- Jeg har da aldrig hørt så meget lokumssprog på én gang som det, der kommer ud af din mund. Det lyder som en eller anden fulderik på en bænk, sagde han torsdag i Debatten på DR2 til den unge digter Yahya Hassan.

Tirsdag meddelte Hassan, at han stiller op til det kommende folketingsvalg for det nye parti Nationalpartiet, men ifølge Søren Espersen skal Hassan først lære almindelig dannelse.

- Jeg vil anbefale dig at tage 10-15 år, hvor du får en lille smule dannelse, og så kan du komme i Folketinget, lød det fra Espersen.

Yahya Hassan: Espersen burde fyres

Yahya Hassan forstod ikke selv Espersens kritik.

- Jeg har da ikke sagt noget her? Det er da løgn, lød det forbavset fra digteren, men Espersen fastholdt sin kritik.

- Nej, ikke nu. Nu er du i den pæne rolle. Men normalt sviner du i dén grad dine politiske modstandere til, taler grimt og taler lokumssprog. Hvad mener du egentlig? Hvorfor taler du sådan et lokumssprog? spurgte Espersen, og Yahya Hassan svarede:

- Jeg har spejlet den måde, vi selv benytter os af ytringsfriheden. Hvis mine argumenter var lige så dårlige som dine, så tror jeg, jeg var blevet sparket ud af partiet. Jeg kan ikke forstå, hvorfor du ikke er blevet fyret endnu, medmindre du skal fremstå som et eksempel på Dansk Folkepartis dårlige standarder.

Blandt Nationalpartiets mærkesager er en afskaffelse af 24-års-reglen, en afskaffelse af tilknytningskravet og flere varme hænder i sundhedsvæsnet.

Facebook
Twitter