'Et svært valg... Men jeg tror nu alligevel, jeg holder det, jeg synes'

Tilfredse V-medlemmer, da Støjberg og Trane Nørby tørnede sammen for første gang.

Kandidaterne til partitoppen i Venstre, Inger Støjberg, Ellen Trane Nørby og Jakob Ellemann-Jensen, fik hver et kvarter til at tale til partimedlemmerne i Region Sjælland på mødet i Sorø. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

'Et fantastisk møde.'

Sådan beskrev Esther Rasmussen det første lukkede møde på Venstres tre topkandidaters turné rundt i landet - med første stop i Sorø.

Her skulle Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby - i løbet af et kvarter hver - gøre baglandet klogere på, hvilken retning de hver især ser for det liberale parti.

Og måske især på, hvor medlemmerne skal sætte deres kryds ved afstemningen om topposterne på Venstres ekstraordinære landsmøde den 21. september.

Hvor Jakob Ellemann-Jensen er den eneste kandidat til formandsposten, skal Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby ud i et kampvalg om posten som næstformand.

Esther og Bent Rasmussen fik svar på mange spørgsmål til mødet med de tre kandidater.

Ellen Trane Nørby er 'mere rund'

V-medlem Esther Rasmussen havde allerede en idé om, hvem af de to næstformandskandidater hun støtter inden mødets start, og den havde de to timer i selskab med kandidaterne ikke ændret på.

- Det er et lidt svært valg, det kan jeg godt se, for de er begge to meget kvalificeret, men jeg tror nu alligevel, jeg holder på det, jeg synes.

At mødet var en succes, var Esther Rasmussens mand, Bent Rasmussen, enig i.

- Nej, det var ikke kedeligt, sagde han.

Ægteparret er medlemmer af Venstre i henholdsvis Vordingborg og Rudersdal og ser begge helst Ellen Trane Nørby på næstformandsposten.

- Jeg tror, at Ellen Trane Nørby vil være en god, rund og for medlemmerne særdeles god næstformand, sagde Bent Rasmussen.

Også Bente Mathiassen, der er næstformand for Venstre i Greve, fik noget ud af dagens møde i Sorø:

- Jeg var meget tilfreds. Jeg synes, jeg fik svar på mange af de ting, jeg gik og tænkte meget på. Jeg er helt afklaret.

Ellemann-Jensen: Vi skal være bedre til at lytte

En af aftenens hovedpersoner, den eneste kandidat til formandsposten, Jakob Ellemann-Jensen, var imponeret over det store fremmøde.

- At så mange mennesker har den interesse og kærlighed for vores parti, det gør mig oprigtig glad, sagde han.

Han tog især én ting med sig fra medlemmerne i dag.

- Vi skal være bedre til at lytte. Vi skal være bedre til at inddrage vores bagland.

Aftenens møde var det første af seks møder rundt omkring i Danmark inden landsmødet.

Den store kandidat-turné tager de tre Venstrefolk rundt til landets fem regioner og til Bornholm.

Den 21. september samles de igen, når de skal kæmpe for de 850 delegeredes stemmer på Venstres ekstraordinære landsmøde. Her skal findes afløsere for Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.

Facebook
Twitter