EU holder øje med omstridt dansk asyllov

Kommissionen vil undersøge, om loven er i strid med EU-regler.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har på forhånd sikret sig flertal for forslaget, som førstebehandles i dag. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Når Folketinget senere på måneden efter alt at dømme vedtager regeringens stærkt omdiskuterede asyllov, vil EU-Kommissionen se nærmere på, om loven overholder EU-reglerne.

Det siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, på et pressemøde i Bruxelles.

Her bad en spansk journalist om en kommentar fra Timmermans til den danske regerings lovforslag, som – bemærkede journalisten i sit spørgsmål – både er kontroversiel og har fået kritik for at stride imod ”menneskelig værdighed”, som lederen af den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet, Gianni Pittella, har sagt.

Den spanske journalist ville specifikt vide, om lovforslaget ifølge EU-Kommissionen strider mod nogen EU-regler.

- Det vil vi vurdere, når loven er vedtaget, og vi vil bestemt vurdere de områder, du henviser til. Derefter vil vi meddele vores officielle holdning til den danske regering, lød svaret fra Frans Timmermans.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sender i dag lovforslaget L87 til førstebehandling i folketingssalen.

Støjberg har efter et tumultarisk forløb i de seneste dage – hvor hun to gange har ændret i den del af lovforslaget, der handler om at beslaglægge kontanter og værdigenstande fra asylansøgere – på forhånd sikret sig flertal for forslaget.

Få overblikket over indholdet i lovforslaget i grafikken her:

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1545176649130148

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter