EU-kollegaer til Messerschmidt: Alt skal frem i lyset

Det stiller os alle i et ’snusket skær’, når der stilles spørgsmål ved økonomiske forhold, lyder det fra SF’s Margrethe Auken.

Der er ikke noget at komme efter, har Morten Messerschmidt (DF) slået fast. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er uklart, hvordan og på hvad, at offentlige midler fra den europæiske partisammenslutning MELD og fonden FELD – som Dansk Folkeparti er tilknyttet - er blevet brugt.

Det var europaparlamentariker Rikke Karlssons argument for at forlade Dansk Folkeparti tidligere på ugen, og nu opfordrer europaparlamentsmedlemmer fra andre partier DF-gruppeformand i EU, Morten Messerschmidt, til at lægge regnskaber og bilag frem, så der kan komme klarhed over sagen.

- Det er en alvorlig sag, for den er med til at kaste et meget snusket skær over os alle sammen. Vi er så omhyggelige med, at vores regnskaber er tilgængelige, og vi står frem med det hele og så videre, så Morten Messerschmidt bør være helt åben om tingene, siger SF’eren Margrethe Auken.

- Jeg ved ikke, om han har rent mel i posen. Det har han forhåbentlig, men han bør lægge det hele frem, så alle andre kan kontrollere det. Der er jo ikke noget hemmeligt omkring det. Det er offentlige penge, siger hun.

Folkebevægelsen: Bedst at fremlægge det hele

Margrethe Auken bakkes op af Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

- Jeg vil opfordre Morten Messerschmidt til at fremlægge regnskaberne og de detaljer, der er spørgsmålstegn ved, siger Rina Ronja Kari, som kalder det 'en bekymrende sag'.

Hun peger ligesom Margrethe Auken på, at der er tale om offentlige og skatteyderbetalte penge fra MELD, som Dansk Folkeparti blandt andet har brugt på en video om retsforbeholdet.

Pengene er ligeledes blevet brugt på annoncer om retsforbeholdet, skriver Berlingske Nyhedsbureau, mens Politiken skriver, at midlerne også er brugt på blandt andet et julekort.

- Jeg kender jo ikke regnskaberne, så jeg ved ikke, om der er nogle problemer med detaljerne, men jeg synes da, at den bedste måde at løse det her på er at fremlægge det hele. Så kan vi jo se, om alt er i orden, siger Rina Ronja Kari.

S: Det er et DF-problem

Hos Socialdemokraterne mener parlamentsmedlem Jeppe Kofod ikke, at Morten Messerschmidts ageren skaber direkte mistillid til andre partier i parlamentet. ’Det er et DF-problem,’ lyder det.

Alligevel opfordrer Jeppe Kofod ikke mindst ledelsen i Dansk Folkeparti til at få en afklaring omkring brugen af fondsmidler.

- For det er da et problem for Dansk Folkeparti, hvis der ikke er styr på, om midlerne er brugt, som de burde, og der mener jeg, at både Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann stiller nogle berettigede spørgsmål, siger Jeppe Kofod.

Venstres Jens Rohde vil ikke opfordre Morten Messerschmidt til at stille de omdiskuterede regnskaber til rådighed for offentligheden.

- Jeg synes, at enhver må svare sit. Jeg forholder mig alene til Venstre og den europæiske gruppe, og vi bruger både mange kræfter og penge på dokumentation i forhold til revisionen i Luxembourg, så ingen på noget tidspunkt kan drage vores administration i tvivl, siger Jens Rohde.

Det har foreløbig ikke været muligt at få en kommentar til opfordringerne om at lægge alt frem fra Morten Messerschmidt.

Han har dog lagt følgende opdatering på Facebook:

https://www.facebook.com/MortenMesserschmidt/posts/977172435683666